Η Microsoft πιέζει για ειδική μεταχείριση στο συνδρομητικό μοντέλο του App Store εν όψει του Office Mobile


By
Posted on Wednesday December 12th, 2012 / 10:30

Microsoft Office iPhone iPad

Δημοσίευμα του AllThingsD αναφέρει ότι Microsoft και Apple βρίσκονται εν μέσω διαφωνίας σχετικά με το συνδρομητικό μοντέλο του App Store όπου το 70 τοις εκατό των εσόδων καταλήγει στον developer και το υπόλοιπο 30 το κρατάει η Apple. Η ιστορία φαίνεται ότι αφορά συγκεκριμένα την επερχόμενη εφαρμογή Office Mobile για iOS, η οποία αναμένεται στο iPhone και iPad τον Μάρτιο, και που θα λειτουργεί μέσω συνδρομής στην υπηρεσία Office 365 για την πλήρη δυνατότητα τροποποίησης εγγράφων Word, Excel και PowerPoint.

Προφανώς η Microsoft δεν επιθυμεί να μοιράζεται τα κέρδη ενός από τα δυνατότερα χαρτιά της με την Apple και γι’ αυτό πιέζει την εταιρεία σε συμφωνήσουν σε μια ειδική μεταχείριση, χωρίς, όμως, να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Από τη μεριά της η Apple αρνείται ξεκαθαρίζοντας ότι το συνδρομητικό μοντέλο του App Store είναι δίκαιο και ότι “οι κανόνες είναι κανόνες” χωρίς καμία εξαίρεση.

Η διαφωνία για το Office, βέβαια, δεν είναι η μόνη μεταξύ των δύο εταιρειών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφαρμογή SkyDrive της Microsoft έχει καθυστερήσει να αναβαθμιστεί εξαιτίας του ίδιου κολλήματος με το συνδρομητικό μοντέλο.

Σχολιασμός στο forum

[via AllThingsD]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.