Το Facebook δοκιμάζει νέα λειτουργία φωνητικών κλήσεων (VoIP) και μηνυμάτων


By
Posted on Friday January 4th, 2013 / 10:40

Η εφαρμογή Facebook Messenger για iOS δέχτηκε σήμερα σημαντική αναβάθμιση που περιλαμβάνει την προσθήκη δύο νέων λειτουργιών: την αποστολή φωνητικών ηχογραφημένων μηνυμάτων και την πραγματοποίηση δωρεάν VoIP κλήσεων μέσω WiFi ή 3G . Η δεύτερη δυνατότητα θα δοκιμαστεί αρχικά στον Καναδά και καλώς εχόντων των πραγμάτων σύντομα θα είναι διαθέσιμη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Παρόλο που αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που κάνουν λίγο πολύ το ίδιο (WhatsApp, Viber, Skype κ.α.), αυτοί που χρησιμοποιούν το Facebook είναι σαφώς πολύ περισσότεροι. Η νέα λειτουργία θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι μάλιστα στο παρελθόν έχουν ζητήσει από τις Google, Apple και Facebook να πληρώνουν για τη χρήση των δικτύων τους.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα ακούστηκαν έντονες φήμες ότι η Facebook σχεδιάζει να εξαγοράσει την δημολέστατη εφαρμογή messaging WhatsApp, ενώ πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με τη γαλλική πάροχο Orange για τη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας  “κοινωνικών κλήσεων” μέσω του Facebook ονόματι Party Call.

Το Facebook Messenger για iOS μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Σχολιασμός στο forum.

About Theodora Konstantope

In love with my iPhone
3 Responses to “Το Facebook δοκιμάζει νέα λειτουργία φωνητικών κλήσεων (VoIP) και μηνυμάτων”

  1. […] iPhonehellas] Μείνετε συντονισμένοι με τα τελευταία νέα του […]

  2. […] Η εφαρμογή είχε αναβαθμιστεί πριν λίγες μέρες ενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτή μέσω 3G/Wi-Fi στους κατοίκους του […]

  3. […] Η εφαρμογή είχε αναβαθμιστεί πριν λίγες μέρες ενεργοποιώντας τη λειτουργία αυτή μέσω 3G/Wi-Fi στους κατοίκους του […]