Τα MAME επιστρέφουν στο App Store… μέσω του Gridlee


By
Posted on Sunday January 27th, 2013 / 00:02

Το Gridlee είναι ένα παιχνίδι που αναπτύχθηκε το 1983 για τα arcades μηχανήματα της εποχής και το οποίο μόλις έκανε την εμφάνιση του στο App store. Ποιος είναι ο λόγος που ασχολούμαστε μαζί του;

Προφανώς όχι για το ίδιο το παιχνίδι  που δεν αναμένεται να εντυπωσιάσει κανένα χρήστη  με το φτωχό του gameplay αλλά για το γεγονός πως στην “καρδιά του” τρέχει το MAME4iOS v1.3 (MAME 0.139u1).

Κατεβάζοντας λοιπόν το Gridlee και με τη βοήθεια μίας εφαρμογής όπως τα Ifunbox, iExplore, iToolkit κτλ. οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν τα ROMs που έχουν στην κατοχή τους και να τα απολαύσουν στο iPhone/iPod touch και iPad τους.

MAME-iPhone

Παρόμοιο σκηνικό είχε διαδραματιστεί πριν από 1 χρόνο περίπου με το iMAME το οποίο εμφανίστηκε στο App store προσφέροντας παρεμφερείς λειτουργίες, ωστόσο αργότερα αποσύρθηκε από το App store. Το Gridlee χρησιμοποιεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του MAME4iOS σε σχέση με το iMAME οπότε καλό θα ήταν να βιαστείτε και να το κατεβάσετε πριν αποσυρθεί από το App store.

[App store link – Τιμή: Δωρεάν]

Thanks to toucharcade – Η συζήτηση συνεχίζεται στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.