97% του malware στοχεύει το Android με το iOS να κερδίζει το 58% των επιχειρήσεων


By
Posted on Monday April 15th, 2013 / 11:00

mcafee

Νέα έκθεση της McAfee που εδώ και λίγα χρόνια αποτελεί ιδιοκτησία της Intel αποκαλύπτει μια ιδιαίτερα αυξητική τάση επίθεσης σε φορητές συσκευές από τα 792 samples του 2011 στα 36.699 το 2013. Το ενδιαφέρον με αυτούς τους αριθμούς είναι ότι το 97 τοις εκατό αυτών των samples έχουν σχεδιαστεί για να επιτεθούν στο Android της Google.

Ταυτόχρονα, έκθεση της Citrix Systems που καταγράφει τον ρυθμό υιοθέτησης φορητών συσκευών σε επιχειρήσεις με βάση το cloud δείχνει ότι το 58 τοις εκατό των επιχειρήσεων σε παγκόσμια κλίμακα χρησιμοποιούσαν Apple συσκευές το τέταρτο τρίμηνο του 2012 (αύξηση 2 τοις εκατό από το προηγούμενο τρίμηνο), Android συσκευές σε ποσοστό 35 τοις εκατό (μείωση 2 τοις εκατό) και Windows mobile συσκευές σε ποσοστό 7 τοις εκατό.

Δεν είναι δύσκολο να συνδυαστούν οι δύο έρευνες και να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι για τις επιχειρήσεις το iOS αποτελεί ένα ασφαλέστερο λειτουργικό ενώ η υιοθέτηση του Android ενδεχομένως εγκυμονεί κινδύνους για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων. Η έρευνα της Citrix, μάλιστα, επικεντρώνεται στους επιμέρους τομείς των επιχειρήσεων δείχνοντας ότι σε περιβάλλοντα όπου υπάρχει άμεση επαφή με τον καταναλωτή (retail, εστιατόρια, real estate) το iOS είναι αρκετά πιο δημοφιλές εξαιτίας του απλούστερου λειτουργικού του. Από την άλλη η εταιρεία διερωτάται εάν η χρησιμοποίηση του Android σε τομείς όπως η υγεία είναι ενδεικνυόμενη λαμβάνοντας υπόψιν την έξαρση malware που παρατηρεί και η McAfee.

Σχολιασμός στο forum

[McAffee/Citrix via Fortune]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
One Response to “97% του malware στοχεύει το Android με το iOS να κερδίζει το 58% των επιχειρήσεων”

  1. […] [McAffee/Citrix via iPhoneHellas] Μείνετε συντονισμένοι με τα τελευταία νέα του TechGear μέσω του RSS feed. […]