Το fragmentation στο iOS: To 93% των χρηστών βρίσκεται στo iOS 6


By
Posted on Monday June 24th, 2013 / 10:00

Ιδιαίτερη έμφαση στο ‘fragmentation’ δίνει η Apple ακολουθώντας το παράδειγμα της Google με την ενημέρωση των developers και του κοινού για το ποσοστό των χρηστών που βρίσκονται σε κάθε έκδοση του λειτουργικού. Συγκεκριμένα, το διάγραμμα της Apple δείχνει ότι το 93 τοις εκατό των iOS συσκευών με πρόσβαση στο App Store για περίοδο δύο βδομάδων μέχρι τις 3 Ιουνίου βρίσκεται στο iOS 6 με μόλις το 6 τοις εκατό να παραμένει στο iOS 5 και το 1 τοις εκατό με κάποια ακόμα παλαιότερη έκδοση.

iOS

Από την άλλη, τα αντίστοιχα ποσοστά για το Android δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τους developers που βλέπουν μόλις το 33 τοις εκατό των χρηστών να «τρέχουν» την τελευταία έκδοση Jelly Bean (4.1.x και 4.2.x) με την πλειοψηφία να βρίσκεται ακόμα στο Gingerbread (2.3.x), ένα λειτουργικό σχεδόν τριών χρόνων!

Η διαφορά αυτή υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του περασμένου WWDC 2013 από την Apple ως ακόμα μια επίθεση κατά του Android. Οι developers στο iOS μπορούν να μένουν ήσυχοι και να χρησιμοποιούν χωρίς δεύτερη σκέψη οποιαδήποτε τεχνολογία δίνει η Apple με κάθε μεγάλη ανανέωση του iOS έχοντας δεδομένο ότι το ευρύ κοινό θα ακολουθήσει και θα επωφεληθεί των νέων λειτουργιών και της αυξημένης ασφάλειας. Αντίθετα, οι developers στο Android όχι μόνο έχουν μικρότερες πιθανότητες στο κέρδος αλλά πρέπει να διαχειριστούν το μεγάλο εύρος Android συσκευών με διαφορετικές οθόνες και επεξεργαστικές δυνατότητες επιβαρύνοντας σε χρόνο και χρήμα σε σημαντικό βαθμό την υποστήριξη.

Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.