11 σχολεία μόνο με iPad ανοίγουν τον Αύγουστο στην Ολλανδία


By
Posted on Wednesday July 3rd, 2013 / 12:00

iPad

Η εφημερίδα Spiegel κάνει μια αναφορά στην πρόθεση του Ολλανδού ερευνητή Maurice de Hond και των αρμόδιων αρχών της χώρας για το άνοιγμα έντεκα σχολείων “Steve Jobs” τον Αύγουστο προωθώντας την υιοθέτηση iPads στις αίθουσες στα πλαίσια μιας γενικότερης αναμόρφωσης της εκπαίδευσης. Περίπου χίλιοι μαθητές ηλικίας τεσσάρων έως 12 ετών θα παρακολουθούν μαθήματα χωρίς τετράδια, βιβλία και υπέρβαρες σχολικές τσάντες μόνο με το iPad τους! Δεν θα υπάρχουν πίνακες, κιμωλίες, χρονοδιαγράμματα, «παραδοσιακοί» καθηγητές, προγράμματα, βαθμοί, διαλείμματα ή διακοπές. Εάν ένα παιδί προτιμά να παίξει στο iPad του αντί να μάθει …θα είναι εντάξει. Και τα παιδιά θα μπορούν να επιλέξουν αυτά που θέλουν να μάθουν με βάση αυτά που τους ενδιαφέρουν!

Ένα από αυτά τα σχολεία ετοιμάζεται στην πόλη της Breda. Το κτήριο θα είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς από τις 7.30πμ μέχρι τις 6.30μμ ενώ τα παιδιά θα είναι ελεύθερα να έρχονται και να φεύγουν όποτε θέλουν αρκεί να είναι παρόντα στον «βασικό κορμό» από τις 10.30πμ μέχρι τις 3μμ. Η ευελιξία του προγράμματος επιτρέπει στους μαθητές να μαθαίνουν μέσα από ειδικές εφαρμογές στον δικό τους ρυθμό με τους καθηγητές να αναλαμβάνουν περισσότερο το ρόλο του προπονητή βοηθώντας τα να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους. Οι καθηγητές και οι γονείς παραμένουν διαρκώς ενημερωμένοι για αυτά που έχουν μάθει τα παιδιά αλλά και για την πρόοδό τους.

Ο Maurice de Hond θεωρεί ότι ο αριθμός αυτών των σχολείων πρέπει να αυξηθεί σε τουλάχιστον σαράντα τον επόμενο χρόνο λαμβάνοντας δημόσια χρηματοδότηση και επιδότηση σε όσες οικογένειες δεν μπορούν να προμηθευτούν οικονομικά ένα iPad.

Σχολιασμός στο forum

[via Spiegel]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.