Η πρώτη επέμβαση ήπατος με τη βοήθεια του iPad πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία


By
Posted on Friday August 23rd, 2013 / 18:00

iPad

Χειρουργοί στo Asklepios Hospital στο Αμβούργο της Γερμανίας κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) για την ολοκλήρωση επέμβασης στο ήπαρ ασθενούς σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο σε παγκόσμια κλίμακα! Χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής οι γιατροί δημιούργησαν ένα ψηφιακό 3D πλάνο με την αρχική λήψη μιας φωτογραφίας του ήπατος  και τη μετέπειτα δημιουργία μιας επιφάνειας επαυξημένης πραγματικότητας από ειδική εφαρμογή με βάση εικόνες του πραγματικού οργάνου που υποδείκνυε στους γιατρούς την τοποθεσία σημαντικών σημείων, όπως τα αιμοφόρα αγγεία, οι όγκοι κτλπ.

Με αυτόν τον τρόπο έχοντας την πραγματική επιφάνεια του οργάνου ορατή πριν την έναρξη της διαδικασίας επιτρέπει στους χειρούργους την αποφυγή πιθανών επιπλοκών και την αύξηση της αποδοτικότητας. Ειδικότερα στον χώρο της υγείας όπου το iPad και γενικότερα συσκευές της Apple είναι αρκετά δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ευρέως από γιατρούς η ενσωμάτωσή τους σε καθημερινές πρακτικές είναι σύνηθες φαινόμενο που αναμένεται να υιοθετηθεί σταδιακά σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό.

Το αρχικό δημοσίευμα περιέχει ορισμένες εικόνες έντονου γραφικού περιεχομένου και για αυτό έχουν αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο άρθρο. Μπορείτε να τις δείτε, ωστόσο, εδώ.

Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook
Comments are closed.