Ποιο Apple Campus 2; Δες το Samsung Campus 8 και βροντοφώναξε ”Apple is Doomed!”


By
Posted on Thursday October 17th, 2013 / 12:42

Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις το δημοτικό συμβούλιο του Cupertino ενέκρινε την κατασκευή του νέου Campus της Apple στην περιοχή.

campus_2_overview_1.jpg

Το Campus 2 ήταν το τελευταίο φιλόδοξο σχέδιο του Steve Jobs που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια περιλαμβάνοντας ένα τετραώροφο κτήριο σε μορφή διαστημοπλοίου ικανό για να στεγάσει πάνω από δώδεκα χιλιάδες υπαλλήλους σε μια έκταση περίπου 260 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η Apple σημειώνει ότι το νέο campus θα ενισχύσει την ευρύτερη περιοχή τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά βελτιώνοντας τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, προσθέτοντας πάνω από δύο χιλιάδες δέντρα που θα αντικαταστήσουν χώρους πάρκινγκ. Τονίζει, επίσης, την περιβαλλοντική πλευρά της κατασκευής δεσμευόμενη για τη χρησιμοποίηση 100 τοις εκατό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης μιας τεράστιας ηλιακής εγκατάστασης.

Η κατασκευή του Campus 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016 καθώς η εταιρεία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους κατέθεσε αναθεωρημένα σχέδια πριν λίγους μήνες. Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα $3 δις αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε εκτιναχθεί στα $5 δις εξαιτίας ουσιαστικά του Steve Jobs, του οποίου η εμμονή για τον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής έχει οδηγήσει στην επιλογή ακριβών μεθόδων.

Λίγες ημέρες μετά την έγκριση των σχεδίων του Apple Campus 2, η Samsung προχωράει στην παρουσίαση του δικού της νέου Campus.

samsungcampus.jpg
Το Campus 8 της Samsung είναι σχεδιασμένο σε σχήμα οχταριού με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και εκπληκτική αρχιτεκτονική σχεδίαση ενώ διαθέτει και 2 τεράστιους εσωτερικούς κήπους.

Στην ανακοίνωση τύπου που παραχωρήθηκε, η Samsung τόνισε πως σχεδίαζε το Campus 8 χρόνια πριν από το Campus 2 της Apple, θέλοντας να διαλύσει τυχόν υπόνοιες για clopy/paste.

Τα απανταχού tech blogs υποδέχτηκαν τα νέα με θριαμβευτικά σχόλια, τονίζοντας πως το Campus 8 της Samsung είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το Campus 2 της Apple, το σχέδιο του οποίου ήδη μοιάζει ξεπερασμένο και προέβλεψαν την καταστροφή της Apple, συμπληρώνονταςς πως όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν ζούσε ο Steve Jobs.

 Εμπνευσμένο από το επικό δημοσίευμα του TUAW

Σχολιασμός, κακίες, μπηχτές κτλ στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.