Η Apple παρουσιάζει το iPad Air: λεπτότερο, ελαφρύτερο και πιο ισχυρό!


By
Posted on Tuesday October 22nd, 2013 / 21:11

ipad_air_11

Το νέο iPad πέμπτης γενιάς είναι και επίσημα γεγονός και ονομάζεται …iPad Air! Με νέο μοντέρνο σχεδιασμό στα πρότυπα του iPad mini, λεπτότερα πλαίσια εκατέρωθεν της οθόνης και μικρότερο γενικά μέγεθος (7.5 χιλιοστά πάχος και 454 γραμμάρια βάρος) θα αποτελέσει σίγουρα μια αρκετά δελεαστική επιλογή εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

ipad_air_14Η διαφορά στις διαστάσεις είναι πραγματικά εκθαμβωτική. Η Apple καταφέρει να μειώσει 24 τοις εκατό τον όγκο της συσκευής αλλά όχι εις βάρος της ποιότητας. Το iPad Air είναι το ίδιο ανθεκτικό με τον προκάτοχό του χάριν στη unibody κατασκευή που ενισχύει και απλοποιεί τo σασί. Με την εξοικονόμηση χιλιοστών από κάθε εξάρτημα της συσκευής η Apple μπόρεσε να μειώσει το συνολικό πάχος του iPad Air και να το κάνει ακόμα ελαφρύτερο ώστε να νιώθει υπέροχα στο χέρι καθιστώντας το πιο φορητό από ποτέ!

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής εντοπίζουμε την ίδια οθόνη IPS 9.7 ιντσών ανάλυσης 2048×1536 pixels, επεξεργαστή Α7 αρχιτεκτονικής 64-bit που δίνει διπλάσια απόδοση στα γραφικά και μέχρι 10 ώρες μπαταρία, coprocessor M7 για την καταγραφή των δεδομένων από τους αισθητήρες στο εσωτερικό της συσκευής, οπίσθια κάμερα 5 megapixels και μπροστινή FaceTime HD με βελτιωμένο αισθητήρα για ακόμα καλύτερες βιντεο-κλήσεις, δύο μικρόφωνα για πιο ήσυχες κλήσεις και καθαρές ηχογραφήσεις και δύο κεραίες αντί για μία και τεχνολογία MIMO ώστε να προσφέρει διπλάσια απόδοση στο Wi-Fi από το τωρινό μοντέλο.

 

ipad_air_15

Το iPad Air θα κυκλοφορήσει σε Space Gray και Silver White στην τιμή των $499 για την έκδοση των 16GB Wi-Fi ενώ διατίθενται και εκδόσεις στα 32GB, 64GB, 128GB με και χωρίς υποστήριξη LTE. Θα παραμείνει στην αγορά το iPad 2 στα $399.

Θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας την 1η Νοεμβρίου! Θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις τιμές που θα ισχύσουν στη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι!

U P D A T E:

iPad Air  WiFi τιμές στην Ελλάδα:

 • iPad Air 16GB WiFi: 509€
 • iPad Air  32GB WiFi: 609€
 • iPad Air  64GB WiFi: 699€
 • iPad Air  128GB WiFi: 789€

iPad Air  WiFi + Cellular τιμές στην Ελλάδα:

 • iPad Air 16GB WiFi + Cellular: 639€
 • iPad Air 32GB WiFi + Cellular: 729€
 • iPad Air 64GB WiFi + Cellular: 819€
 • iPad Air 128GB WiFi + Cellular: 909.01€

ipad_air_8

 

 

 

ipad_air_3

 

 

 

ipad_air_4

 

ipad_air_10

ipad_air_5

 

 

 

 

 

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
5 Responses to “Η Apple παρουσιάζει το iPad Air: λεπτότερο, ελαφρύτερο και πιο ισχυρό!”

 1. […] πίνακας των 4 διαθέσιμων μοντέλων iPad, από την Apple: iPad Air, iPad 2, iPad mini Retina και iPad […]

 2. […] που παρακολουθήσαμε στο event παρουσίασης των νέων iPad: iPad Air και iPad mini Retina. Ανάμεσα στα videos που ανέβασε η εταιρεία […]

 3. […] που παρακολουθήσαμε στο event παρουσίασης των νέων iPad: iPad Air και iPad mini Retina. Ανάμεσα στα videos που ανέβασε η εταιρεία […]

 4. […] Labs δείχνουν σημαντική βελτίωση της απόδοσης του Α7 στο iPad Air σε σχέση με τις υπόλοιπες iOS συσκευές. Συγκεκριμένα, […]