Από τις 4 ίντσες του iPhone 5/5S στις 4.7 ίντσες του iPhone 6. Πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ομαλά η μετάβαση;


By
Posted on Thursday April 17th, 2014 / 19:54

Το γιατί η Apple πρέπει να κυκλοφορήσει το επόμενης γενιάς iPhone 6 με μεγαλύτερη οθόνη το έχουμε αναλύσει εκτενώς εδώ. Το ότι η οθόνη αυτή θα είναι διαστάσεων 4.7 ιντσών θεωρείται βέβαιο στους κύκλους όλων όσων ασχολούνται με αναλύσεις και προβλέψεις γύρω από τα μελλοντικά προϊόντα της Apple. Πως θα μπορούσε να γίνει η μετάβαση από  τις 4 ίντσες του iPhone 5/5S στις 4.7 ίντσες του iPhone 6;

Οι φήμες θέλουν το iPhone 6 να κυκλοφορήσει με Retina οθόνη 4.7 ιντσών, ανάλυσης 1334×750 (326ppi). Όπως και με την περίπτωση της μετάβασης από τις 3.5 ίντσες του iPhone 4/4S στις 4 ίντσες του iPhone 5, έτσι και τώρα αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια τακτική. Τότε η Apple πρότεινε στους developers τη χρήση του AutoLayout κατά το σχεδιασμό των εφαρμογών τους:

Auto Layout is a system that lets you lay out your app’s user interface by creating a mathematical description of the relationships between the elements. You define these relationships in terms of constraints either on individual elements, or between sets of elements. Using Auto Layout, you can create a dynamic and versatile interface that responds appropriately to changes in screen size, device orientation, and localization.

Το AutoLayout λοιπόν θα μπορούσε εύκολα να χρησιμοποιηθεί και για την μετάβαση σε ένα iPhone με οθόνη 4.7 ιντσών.

Χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα εικονίδια του iOS 7 σε μία οθόνη 4.7 ιντσών και ανάλυσης 1134×750 θα υπήρχε χώρος για μία επιπλέον σειρά εικονιδίων, όπως βλέπουμε στο mockup που ακολουθεί (via macrumors):

iPhone5S-vs-iPhone6

4″ Home screen (αριστερά) vs 4.7″ Home screen (δεξιά)

Οι εφαρμογές που δεν θα είναι optimized από την 1η ημέρα για την νέα μεγαλύτερη οθόνη θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη γνωστή λειτουργία “letterbox” έως ότου βελτιστοποιηθούν:

iPhone5S-vs-iPhone6-settings

Mockup by Pi is exactly 3
Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.