Εσωτερικά έγγραφα της Apple αποκαλύπτουν πως το iPhone βρίσκεται σε κρίση


By
Posted on Tuesday April 8th, 2014 / 17:10

Οι φήμες περί κυκλοφορίας νέου μοντέλου iPhone με μεγαλύτερη οθόνη μεταξύ 4.7 και 5.5 ιντσών αυξάνονται αλγοριθμικά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο μετά την αποκάλυψη εσωτερικών εγγράφων της Apple που αποκαλύφθηκαν σε νέα δίκη μεταξύ Apple και Samsung για θέματα πατεντών, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης!

Τι θέλουν οι καταναλωτές; Αυτό που δεν έχει η Apple!

Η ανάπτυξη των πωλήσεων στην κατηγορία των smartphones φαίνεται πως βασίζεται σε 2 βασικά στοιχεία τα οποία απουσιάζουν από το προϊόν της Apple. Τιμή κάτω των $300 και οθόνη μεγαλύτερη των 4 ιντσών είναι οι 2 βασικοί παράγοντες που οδηγούν την κούρσα των πωλήσεων, παράγοντες που απουσιάζουν από όλα τα μοντέλα iPhone που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα.

iphone-4-5-inch-displays

Η απουσία των 2 αυτών βασικών χαρακτηριστικών για τους καταναλωτές είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων για το iPhone:

apple-growth-rate-slowing

Τι συμβαίνει στην αγορά των smartphones;

Οι καταναλωτές ζητούνε φτηνότερα smartphones με μεγαλύτερες οθόνες, οι πάροχοι “πολεμούν” το iPhone λόγω μικρότερου κέρδους και μη-φιλικής πολιτικής από την Apple και ο ανταγωνισμός (βλ. Android) πραγματοποιεί άλματα τόσο σε επίπεδο hardware όσο και στις παροχές του οικοσυστήματος του.

Apple why-bigger-iphones

Η αποκάλυψη αυτών των εγγράφων προφανώς συμφωνεί με το “κοινό αίσθημα” που έχει αποτυπωθεί και στο forum μας από χρήστες που απαιτούν εδώ και καιρό αύξηση του μεγέθους της οθόνης του iPhone και στρέφονται σε ανταγωνιστικά προϊόντα λόγω της έλλειψης αυτής.

Δεν μπορούμε παρά να θεωρούμε βέβαιο πως το νέο iPhone θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη… αν και θα χρειαστούν αρκετές περισσότερες “παραχωρήσεις” από την Apple για να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί στις αγορές, ένα κλίμα που όπως φαίνεται το έχει καταγράψει εδώ και καιρό αλλά συνεχίζει να το αγνοεί. Για πόσο όμως ακόμη;

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
3 Responses to “Εσωτερικά έγγραφα της Apple αποκαλύπτουν πως το iPhone βρίσκεται σε κρίση”

  1. […] iPhone 6 με μεγαλύτερη οθόνη το έχουμε αναλύσει εκτενώς εδώ. Το ότι η οθόνη αυτή θα είναι διαστάσεων 4.7 ιντσών […]