Το σύστημα πληρωμών Apple Pay προετοιμάζεται για την Ευρώπη


By
Posted on Tuesday September 30th, 2014 / 15:24

Apple Pay

Το Apple Pay, το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών που ανακοίνωσε η Apple κατά το event της παρουσίασης των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, ετοιμάζεται να διατεθεί μέσα στον Οκτώβριο στις ΗΠΑ. Τι γίνεται όμως με την Ευρωπαϊκή διάθεση του συστήματος;

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των iPhone 6 στα οποία η Apple αφιέρωσε πολύ χρόνο στην παρουσίαση της είναι το Apple Pay. Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών το οποίο χρησιμοποιεί ταυτόχρονα το NFC αλλά και το Touch ID ως επιπλέον δικλείδα ασφαλείας.

Το Apple Pay δεν θα είναι ξεχωριστή εφαρμογή αλλά θα είναι ενσωματωμένο στην εφαρμογή Passbook όπου χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού θα μπορεί να προστεθεί μια νέα πιστωτική κάρτα η οποία δεν θα συγχρονίζει με το iCloud και θα αποθηκεύεται μόνο στη συσκευή (για λόγους ασφαλείας).

Αν χαθεί η κλαπεί το κινητό δεν χρειάζεται να ακυρωθεί η κάρτα γιατί τα δεδομένα της κάρτας μπορούν να ξεκλειδώσουν μόνο με το Touch ID (το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη).

Αυτά όλα αφορούν τις αγορές σε καταστήματα, τι γίνεται με τις αγορές στο Internet;

Οι εφαρμογές online αγορών θα μπορούν να υποστηρίξουν το νέο σύστημα Apple Pay (λογικά θα υπάρχει κάποιο API για τη διασύνδεση των συστημάτων) με το οποίο δεν θα απαιτείται η συμπλήρωση φόρμας με πολλά δεδομένα κάθε φορά που κάνουμε μια αγορά. Όλα θα γίνονται με το Touch ID.

Το Apple Pay διαθέσιμο στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα μέσω Software Update.

Ήδη οργανώνεται η ομάδα που θα αναλάβει την Ευρωπαϊκή έκδοση του συστήματος πληρωμών, όπως δείχνει η πρόσφατη μετακίνηση της Mary Carol Harris (Director of mobile | Visa Europe) προς την Apple:

 mary-carol-harris

Η Mary Carol Harris σε παλαιότερη της συνέντευξη σχετικά με το μέλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω φορητών συσκευών:

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
One Response to “Το σύστημα πληρωμών Apple Pay προετοιμάζεται για την Ευρώπη”

  1. […] στις πληρωμές απευθείας από το smartphone (βλ. Google Wallet και Apple Pay), υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να ενώσουν όλες τις […]