Νέοι ευνοϊκότεροι όροι επιστροφής χρημάτων για αγορές μέσω του iTunes store


By
Posted on Tuesday December 30th, 2014 / 13:14

App store refund Greece

Η Apple τροποποίησε τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης του iTunes store, Mac App store, App store και iBooks Store και πλέον συμμορφώνεται πλήρως με την ελληνική νομοθεσία περί δικαιώματος αναιτιολόγητης επιστροφής, εντός 14 ημερών, για συμβάσεις που συνάπτονται από απόσταση (N.2251/1994 – Άρθρο 4).

Τι σημαίνει αυτό για τον χρήστη; Κάθε καταναλωτής εντός της ΕΕ, που πραγματοποίησε αγορά από τα ψηφιακά καταστήματα της Apple (iTunes, App Store), έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή χρημάτων, μέσα σε 14 ημέρες από την παραλαβή απόδειξης αγοράς. Η Apple αποζημιώνει τους καταναλωτές, εντός 14 ημερών από την παραλαβή του αιτήματος ακύρωσης, πιστώνοντας το ποσό στο λογαριασμό του χρήστη.

Ακολουθεί απόσπασμα από τους όρους πωλήσεων iTunes store, Mac App store, App store και iBooks Store της Apple:

Δικαίωμα ακύρωσης: Εάν επιλέξετε να ακυρώσετε την παραγγελία σας, μπορείτε να το κάνετε εντός 14 ημερών από τη λήψη της απόδειξής σας χωρίς να δώσετε συγκεκριμένο λόγο, εκτός από τα Δώρα iTunes για τα οποία δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων αφού εξαργυρώσετε τον κωδικό.

Για να ακυρώσετε την παραγγελία σας, πρέπει να μας ενημερώσετε για την απόφασή σας. Για να εξασφαλίσετε την άμεση επεξεργασία, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την «Αναφορά προβλήματος» για να ακυρώσετε όλα τα στοιχεία με την εξαίρεση iTunes Match, και, εκτός εάν προμηθεύτηκαν από τρίτο μέρος ή εξαργυρώθηκαν, Δώρα και Επιδόματα iTunes, τα οποία μπορείτε να ακυρώσετε εάν επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη iTunes. Επίσης, έχετε να δικαίωμα να μας ενημερώσετε χρησιμοποιώντας το παρακάτω πρότυπο έντυπο ακύρωσης ή κάνοντας οποιαδήποτε άλλη σαφή δήλωση. Εάν χρησιμοποιήσετε την «Αναφορά προβλήματος», θα επικοινωνήσουμε τη γνωστοποίηση της απόδειξης της ακύρωσής σας χωρίς καθυστέρηση.

Για να ικανοποιήσετε την προθεσμία ακύρωσης, πρέπει να στείλετε την επικοινωνία της ακύρωσής σας πριν το τέλος της περιόδου 14 ημερών.

Επιπτώσεις ακύρωσης: Θα σας αποζημιώσουμε τουλάχιστον 14 ημέρες από την ημέρα που λάβαμε την ειδοποίηση ακύρωσής σας. Θα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε εσείς για τη συναλλαγή, και δεν θα επιβαρυνθείτε με καμία χρέωση για μια τέτοια αποζημίωση.

Εξαίρεση για το δικαίωμα ακύρωσης: Δεν είναι δυνατό να ακυρώσετε την παραγγελία σας για την παροχή ψηφιακού περιεχομένου εάν η παράδοση έχει ξεκινήσει κατόπιν δικού σας αιτήματος και γνωστοποίησης ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα χάσετε το δικαίωμα ακύρωσής σας.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
Comments are closed.