Μάθετε τα πάντα για τη “Βοήθεια Wi-Fi” στο iOS 9 (Wi-Fi Assist)


By
Posted on Monday October 19th, 2015 / 17:19

iOS 9 Βοήθεια Wi-Fi

Με το iOS 9, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη “Βοήθεια Wi-Fi” (Wi-Fi Assist) για να μεταβαίνετε αυτόματα σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας όταν η σύνδεσή σας στο δίκτυο Wi-Fi είναι κακής ποιότητας.

Τρόπος λειτουργίας της “Βοήθειας Wi-Fi” (Wi-Fi Assist)

Με τη Βοήθεια Wi-Fi, μπορείτε να παραμένετε συνδεδεμένοι στο Internet ακόμη και αν η σύνδεσή σας στο δίκτυο Wi-Fi είναι κακή. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε το Safari με κακή σύνδεση σε δίκτυο Wi-Fi και μια ιστοσελίδα δεν φορτώνεται, θα ενεργοποιηθεί η Βοήθεια Wi-Fi και θα μεταβεί αυτόματα σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για να συνεχιστεί η φόρτωση της ιστοσελίδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Βοήθεια Wi-Fi με τις περισσότερες εφαρμογές όπως το Safari, το Apple Music, το Mail, τους Χάρτες και άλλες.

Όταν ενεργοποιείται η Βοήθεια Wi-Fi, εμφανίζεται το εικονίδιο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στη γραμμή κατάστασης της συσκευής σας.

Καθώς θα παραμένετε συνδεδεμένοι στο Internet μέσω κινητού δικτύου όταν η σύνδεσή σας στο δίκτυο Wi-Fi είναι κακή, ενδέχεται να χρησιμοποιείτε περισσότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό σημαίνει αύξηση της χρήσης κατά ένα μικρό ποσοστό.

Συσκευές που υποστηρίζουν τη λειτουργία “Βοήθεια Wi-Fi” στο iOS 9 (Wi-Fi Assist)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Βοήθεια Wi-Fi με οποιαδήποτε συσκευή iOS με iOS 9 ή νεότερη έκδοση, εκτός από τα παρακάτω μοντέλα: iPhone 4s, iPad 2 Wi-Fi+Cellular, iPad (3ης γενιάς) Wi-Fi+Cellular και iPad mini (1ης γενιάς) Wi-Fi+Cellular.

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση “Βοήθειας Wi-Fi” (Wi-Fi Assist)

Η Βοήθεια Wi-Fi είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν δεν θέλετε η συσκευή iOS σας να παραμένει συνδεδεμένη στο Internet όταν η σύνδεσή σας στο δίκτυο Wi-Fi είναι κακή, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη Βοήθεια Wi-Fi. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Βοήθεια Wi-Fi.

Μάθετε περισσότερα

  • Η Βοήθεια Wi-Fi δεν θα μεταβαίνει αυτόματα σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας κατά την περιαγωγή δεδομένων.
  • Η Βοήθεια Wi-Fi λειτουργεί μόνο όταν εκτελούνται εφαρμογές στο προσκήνιο και δεν ενεργοποιείται με τη λήψη περιεχομένου στο υπόβαθρο.
  • Η Βοήθεια Wi-Fi δεν ενεργοποιείται με ορισμένες εφαρμογές τρίτων που αναπαράγουν ροή ήχου ή βίντεο ή πραγματοποιούν λήψη συνημμένων, όπως μια εφαρμογή email, καθώς ενδέχεται να χρησιμοποιούν μεγάλους όγκους δεδομένων.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.