Η Apple αναπτύσσει εξελιγμένα ασύρματα ακουστικά (Bluetooth) για το iPhone 7


By
Posted on Friday August 5th, 2016 / 13:22

apple-wireless-bluetooth-earphones-iphone7

Η αφαίρεση της υποδοχής 3.5mm από το iPhone 7 για τα κλασικά αναλογικά ακουστικά είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από όλες τις διαθέσιμες πηγές. Αυτό που παραμένει σχετικά άγνωστο είναι το τι θα προσφέρει η Apple ως εναλλακτική λύση:

Lightning EarPods, ασύρματα ακουστικά Bluetooth ή ίσως και τα δύο;

Νέα αναφορά του Forbes θέλει την Apple να έχει αναπτύξει ειδικά σχεδιασμένα τσιπ Bluetooth χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ασύρματα ακουστικά και να προσφέρουν πολύ μεγάλη διάρκεια χρήσης και χαμηλούς χρόνους φόρτισης. Το άρθρο του Forbes αναφέρει πως η Apple ανέπτυξε το δικό της Bluetooth radio chip χάρη (και) στη τεχνογνωσία που απέκτησε από την εξαγορά της Passif Semiconductor, το 2013.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σας υπενθυμίσουμε σχετική αναφορά, ήδη από τον Ιανουάριο, για ένα νέο σετ ακουστικών Bluetooth από την Apple:

Με βάση την τεχνογνωσία της Beats Electronics, την οποία εξαγόρασε το 2014, η Apple φέρεται να αναπτύσσει ένα εντελώς νέο σετ ακουστικών Bluetooth με στόχο την κυκλοφορία του παράλληλα με το iPhone 7, το προσεχές φθινόπωρο.

Τα νέα ακουστικά λέγεται ότι είναι εντελώς ασύρματα, χωρίς να έχουν ούτε ένα καλώδιο που να συνδέει το αριστερό και το δεξί ακουστικό, όντας παρόμοια σε σύλληψη με το Motorola Hint (που απεικονίζεται στην άνωθεν φωτογραφία) αλλά και τα ακουστικά Dash Bragi που παρουσιάστηκαν στην CES την περασμένη εβδομάδα:

Τα νέα ακουστικά της Apple αναμένεται να περιλαμβάνουν πλήθος διαφορετικών προσθετικών καλυμμάτων για να είναι συμβατά με όλα τα μεγέθη αυτιών των χρηστών. Όσον αφορά τις τεχνολογίες που θα υποστηρίζονται, αναμένουμε: σύστημα ακύρωσης θορύβου, ενσωματωμένο κουμπί για απάντηση κλήσεων και ενεργοποίηση της ψηφιακής βοηθού Siri αλλά και θήκη μεταφοράς που θα λειτουργεί και ως βάση φόρτισης για τα ακουστικά.

Τα νέα ασύρματα ακουστικά της Apple αναμένεται να αποτελέσουν μία premium εναλλακτική πρόταση αγοράς και θα διατεθούν ξεχωριστά από το iPhone 7 και όχι ως μέρος της συσκευασίας του. Αν λάβουμε υπόψην πως τα Dash Bragi διατίθενται έναντι €299, θα ήταν λογικό να αναμένουμε  μία αντίστοιχη τιμή (τουλάχιστον) για την πρόταση της Apple.

Η Apple έχει καταχωρίσει το σήμα κατατεθέν “AirPods” το οποίο και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως το επίσημο όνομα των νέων ασύρματων σετ ακουστικών.

Μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις της Apple, αξίζει να δείτε το βίντεο που ακολουθεί και να πάρετε μία γεύση από τις δυνατότητες των Dash Bragi:

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
Comments are closed.