To App Store διανύει τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του προσφέροντας πάνω από 100,000 εφαρμογές και παιχνίδια.
Πέρα από τα θετικά χαρακτηριστικά, όμως, οι developers αντιμετωπίζουν πολλές φορές δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της νοοτροπίας της Apple σχετικά με την διαδικασία έγκρισης των εφαρμογών τους. Οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής, οι ασαφείς κανόνες καθώς και οι παράλογες απορρίψεις εφαρμογών λειτουργούν αποτρεπτικά για τους προγραμματιστές. Η Apple ομολογουμένως έχει προβεί τους τελευταίους μήνες σε κινήσεις βελτίωσης της κατάστασης διορθώνοντας αρκετές ελλείψεις.

Μία από αυτές τις βελτιώσεις αφορά την διαδικασία έγκρισης μιας εφαρμογής. Μέχρι πρότινος η μόνη πληροφορία που είχαν οι προγραμματιστές για τις εφαρμογές τους ήταν ότι απλά ο μέσος χρόνος έγκρισης είναι 14 μέρες και δεν υπήρχε, φυσικά, κάποιος τρόπος επικοινωνίας με οποιονδήποτε υπεύθυνο.
Τώρα, η Apple προσθέτει την δυνατότητα μέσα από την ιστοσελίδα Dev Center της αναλυτικής προβολής της διαδικασίας έγκρισης μιας εφαρμογής, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Όταν μια εφαρμογή έχει δωθεί προς έγκριση στο AppStore τότε το status της εφαρμογής γράφει “Waiting for Review“, δηλαδή αναμογή για review. Όταν η εφαρμογή εξετάζεται από κάποιον η κατάστασή της αλλάζει σε “Ιn Review“. Όταν πια η εφαρμογή έχει εγκριθεί η κατάστασή της ενημερώνεται σε “Ready for Sale“, δηλαδή “έτοιμη προς πώληση”. Κάθε κατάσταση συνοδεύεται και από την αντίστοιχη ώρα και ημερομηνία.
Σίγουρα, πρόκειται για μια εξέλιξη που κρίνεται από το σύνολο των προγραμματιστών ως θετική.
Συζήτηση στο Forum: App Store Gets a Better Approval System
[via Wired]
Tags: App store, Apple, developers, iPhoneHellas.gr









Apple using static analysis tool to find private APIs | iPhone Hellas wrote,
[...] Η Apple προσπαθεί, ωστόσο, να βελτιώσει το σύστημα έγκρισης και να βοηθήσει τους προγραμματιστές ακόμα περισσότερο (βλ. AppStore gets a better approval system) [...]
Link | November 17th, 2009 at 21:15
iPhone app rejections draw attention | iPhone Hellas wrote,
[...] κινήσεις βελτίωσης αυτού του συστήματος (βλ. AppStore gets a better approval system) αλλά φαίνεται πως δεν έχει κατανοήσει πλήρως την [...]
Link | November 27th, 2009 at 00:12