iPhone 4: Το πρώτο Ελληνικό review από το iPhoneHellas


By
Posted on Thursday June 24th, 2010 / 16:21

iPhone 4. Το έχουμε στα χέρια μας. Το δοκιμάζουμε. Παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας!

Όπως και με το iPad, έτσι και με το iPhone 4, το iPhoneHellas πρωτοπορεί και δημοσιεύει το πρώτο ελληνικό review από το πολυαναμενόμενο νέο κινητό της Apple.

Με νέο design, υλικά υψηλότερης ποιότητας και πλήθος νέων χαρακτηριστικών, το iPhone 4 επάξια κερδίζει τον τίτλο του μικρότερου Smartphone στον κόσμο!

Η κατασκευή του (από ειδικά επεξεργασμένο γυαλί και μέταλλο) αλλά και το μειωμένο του πάχος (24% πιο λεπτό από το iPhone 3GS) θα σας εκπλήξει ευχάριστα μόλις το κρατήσετε στο χέρι σας.

Κρατώντας το αισθάνεστε ότι ένα αντικείμενο αξίας βρίσκεται στα χέρια σας. Η διαφορά με το πλαστικό casing των προηγούμενων μοντέλων iPhone είναι σαφώς υπέρ του νέου.

Δίπλα του το iPhone 3GS δείχνει απαρχαιωμένο. Συγκρατείστε την έκφραση αυτή. Θα την συναντήσετε ξανά σε λίγο… όταν συγκρίνουμε τις οθόνες των 2 κινητών.

Το μεγάλο ελάττωμα του iPhone 4 είναι ότι αφού το χρησιμοποιήσετε δεν θα μπορέσετε να ξανακοιτάξετε άλλη οθόνη κινητού.

Το iPhone 3GS  φαντάζει πλέον απαρχαιωμένο, όπως τα κινητά που χρησιμοποιούσατε πριν την επαφή σας με το iPhone.

Η διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης είναι χαώδης.

Πολλά έχουν γραφτεί για την νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Apple στην οθόνη του iPhone 4 (βλ. Retina Display), ωστόσο ουδείς μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της διαφοράς με μία κοινή οθόνη αν δεν κρατήσει το νέο iPhone στα χέρια του.

 • iPhone 4 Retina Display

 • iPhone 3GS Display

Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά του iPhone 4 είναι η ταχύτητα απόκρισης των εφαρμογών του iOS 4.

O A4 επεξεργαστής 1GHz που βρίσκεται στην καρδιά του iPhone 4 αποδεικνύεται αντάξιος των προσδοκιών όπως άλλωστε μας είχε αποδείξει και στο iPad, ενώ και τα 512ΜB Ram (τα διπλάσια απ’ ότι χρησιμοποιούνται στο iPhone 3GS αλλά και στο iPad) παίζουν σημαντικό ρόλο στην άνεση με την οποία χειρίζεται η συσκευή το multitasking των εφαρμογών.

Το noise-canceling microphone που έχει προστεθεί βελτιώνει κατά πολύ την ποιότητα της συνομιλίας. Η διαφορά σε σχέση με το iPhone 3GS ήταν αισθητή στον συνομιλητή μας.

To iPhone 4 bumper το οποίο δοκιμάσαμε έχει πολύ καλή εφαρμογή και αυξάνει το grip κατακόρυφα. Είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα “καουτσούκ και φορμαρισμένου πλαστικού” και διαθέτει ανοίγματα ώστε να είναι προσβάσιμα όλα τα πλήκτρα λειτουργιών (ένταση, σίγαση κτλ) αλλά και οι θύρες επικονωνίας (pin connector κτλ).

Προς το παρόν τα bumpers διατίθενται μόνο σε μαύρο χρώμα, οπότε και δεν μπορέσαμε να δοκιμάσουμε κάποιον άλλο χρωματισμό:

H αναβαθμισμέννη camera του iPhone 4 τραβάει πολύ καλές φωτογραφίες για κινητό, ενώ εξίσου θετικά σχόλια απέσπασε και η δυνατότητα καταγραφής βίντεο HD (720p).

Το iPhone 4 μπορεί να αντικαταστήσει επάξια συσκευές όπως το Flip. Tο νέο design βοηθάει στην λήψη φωτογραφιών και video καθώς η συσκευή “κάθεται” στο χέρι… σαν μία μικρή ψηφιακή κάμερα.

Hot update:

 • Σχετικά με τα προβλήματα στο σήμα και την απώλεια αυτού όταν κάποιος το κρατάει με το αριστερό χέρι μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε στις δοκιμές μας (micro-SIM της O2). Η λήψη/ποιότητα σήματος και συνομιλίας ουδέποτε επηρεάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο κρατούσαμε το iPhone 4.
  Αναμένουμε την κυκλοφορία των micro-SIM και από τους “δικούς μας” παρόχους (Vodafone, Cosmote, Wind) ώστε να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές μας.
 • Η οθόνη του iPhone 4 ήταν άψογη και δεν έχει παρατηρηθεί κανένα “κιτρινισμένο” σημείο, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Το review του iPhone 4 συνεχίζεται εδώ: iPhone 4 Review by iPhoneHellas (part 2)

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
10 Responses to “iPhone 4: Το πρώτο Ελληνικό review από το iPhoneHellas”

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Greek Media, iPhoneHellas and Emmy Pap., S Dimitris. S Dimitris said: iPhone 4: Το πρώτο Ελληνικό review από το iPhoneHellas: http://goo.gl/fb/l9iqE Bravo στα παιδια. (Μαλλον εχουνε και συνεργατες στο usa…) […]

 2. […] ό,τι αφορά τη χώρα μας, η εξαιρετική ομάδα του iPhonehellas έχει ήδη στα χέρια της το θαυματουργό smartphone της Apple και […]

 3. […] αναφέραμε στο 1ο μέρος του review μας, το iPhone 4 με την αναβαθμισμένη κάμερα των 5MPx και το […]

 4. […] iPhone 4. Στα στα χέρια του iPhoneHellas. Όπως και με το iPad, έτσι και με το iPhone 4, το iPhoneHellas πρωτοπορεί και δημοσιεύει το πρώτο ελληνικό review από το πολυαναμενόμενο νέο κινητό της Apple. Με νέο design, υλικά υψηλότερης ποιότητας και πλήθος νέων χαρακτηριστικών, το iPhone 4 επάξια κερδίζει τον τίτλο του μικρότερου Smartphone στον κόσμο! Η κατασκευή του (από ειδικά επεξεργασμένο γυαλί και μέταλλο) αλλά και το μειωμένο του πάχος (24% πιο λεπτό από το iPhone 3GS) θα σας εκπλήξει ευχάριστα μόλις το κρατήσετε στο χέρι σας. http://www.iphonehellas.gr […]

 5. […] αρκετό μελάνι καταναλώθηκε σε reviews (τα δικά μας εδώ και εδώ) και τα 3 μεγάλα ερωτήματα που γεννήθηκαν […]

 6. […] review part 1 […]

 7. […] ώρα της αλήθειας έφτασε… Τα reviews μπορούν να διαγραφούν… το λόγο πλέον έχουν τα videos […]

 8. […] αποδείχτηκε και από τα αναλυτικά review μας, η camera του iPhone 4 καταγράφει εκπληκτικής ποιότητας […]

 9. […] την 1η ημέρα που είχαμε στα χέρια μας το iPhone 4 σας διαβεβαιώσαμε ότι η λήψη/ποιότητα σήματος και […]

 10. […] στα χέρια μας το iPhone 4 από την 1η ημέρα της κυκλοφορίας του (24 Ιουνίου) και το χρησιμοποιούμε χωρίς screen […]