iPhone 4: Προβλήματα με το σήμα, την οθόνη κτλ. Τι ισχύει τελικά;


By
Posted on Friday June 25th, 2010 / 11:43

Το iPhone 4 κυκλοφόρησε επίσημα εχτές το πρωί σε Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία. Η συσκευή δοκιμάστηκε από τους χρήστες, αρκετό μελάνι καταναλώθηκε σε reviews (τα δικά μας εδώ και εδώ) και τα 3 μεγάλα ερωτήματα που γεννήθηκαν περιμένουν την απάντηση τους…

Ερώτημα 1: “Ισχύει ότι αν πιάσει κάποιος το iPhone 4 από την κάτω αριστερή γωνία, η συσκευή χάνει σταδιακά το σήμα της;”

Η απάντηση μας βασισμένη στο review του iPhone 4:

Σχετικά με τα προβλήματα στο σήμα και την απώλεια αυτού όταν κάποιος το κρατάει με το αριστερό χέρι μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε στις δοκιμές μας (micro-SIM της O2). Η λήψη/ποιότητα σήματος και συνομιλίας ουδέποτε επηρεάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο κρατούσαμε το iPhone 4.

Σήμερα ωστόσο είδαμε την επίσημη απάντηση της Apple:

Gripping any phone will result in some attenuation of its antenna performance, with certain places being worse than others depending on the placement of the antennas.

This is a fact of life for every wireless phone. If you ever experience this on your iPhone 4, avoid gripping it in the lower left corner in a way that covers both sides of the black strip in the metal band, or simply use one of many available cases.

Παράλληλα κυκλοφόρησαν νέα δημοσιεύματα στο 9to5mac τα οποία εμφανίζουν τον Steve Jobs να απαντάει σε αντίστοιχα ερωτήματα χρηστών του iPhone 4.

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες επάνω στο θέμα καθώς αποτελεί πραγματικό μυστήριο το πως και υπό ποιές προυποθέσεις εμφανίζεται το πρόβλημα σε ορισμένους χρήστες.

Ερώτημα 2: “Ισχύει ότι η οθόνη του iPhone 4 εμφανίζει κίτρινα σημεία / γραμμές;”


Η απάντηση μας βασισμένη στο review του iPhone 4:

Η οθόνη του iPhone 4 ήταν άψογη και δεν έχει παρατηρηθεί κανένα “κιτρινισμένο” σημείο, όπως αναφέρεται σε διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.

Κυκλοφορεί μία φήμη ότι οι κιτρινίλες που εμφανίζονται σε ορισμένα iPhone 4 οφείλονται στο ότι η Foxconn παραδίδει τα πρώτα τηλέφωνα τόσο γρήγορα που η διαδικασία του ‘στεγνώματος/εξάτμησης΄του υλικού συγκόλλησης (Organofunctional Silane Z-6011) δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια φήμη, οι κηλίδες θα εξαφανιστούν σε 1 ως 2 ημέρες λειτουργίας της συσκευής.

Ερώτημα 3: “Ισχύει ότι το γυάλινο περίβλημα του iPhone 4 σπάει εύκολα;”

Προφανώς δεν δοκιμάσαμε να ρίξουμε και να σπάσουμε το καινούργιο μας απόκτημα. Ωστόσο θα θέλαμε να δημοσιεύσουμε την άποψη μας επάνω στα σχετικά video και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

Στο video του iFixYouri βλέπουμε ένα iPhone 4 να πέφτει 4 συνεχόμενες φορές σε τσιμέντο και να τελικά να σπάει. Παράλλογο;

Σχετικά με τις σημερινές φωτογραφίες που δημοσίευσε το Gizmodo δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε τα εξής:

Θυμάστε το σήριαλ με το Gizmodo, την Apple και το κλεμμένο iPhone;
Θυμάστε ότι το Gizmodo δεν πήρε πρόσκληση από την Apple για το WWDC 2010;

Συζήτηση στο forum: iPhone 4 – iPhoneHellas Review

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
3 Responses to “iPhone 4: Προβλήματα με το σήμα, την οθόνη κτλ. Τι ισχύει τελικά;”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: iPhone 4: Προβλήματα με το σήμα, την οθόνη κτλ. Τι ισχύει τελικά;: Το iPhone 4 κυκλοφόρησε επίσημα εχτές το πρωί σ… http://bit.ly/de8Thy […]

  2. […] τους χρήστες αλλά από ένα πολύ μικρό ποσοστό. Στο review μας, μάλιστα, δεν μπορέσαμε να αναπαράγουμε το […]