iPhone 4: iPhoneHellas Review [μέρος 6ο]


By
Posted on Tuesday June 29th, 2010 / 17:21

Το review του iPhoneHellas για το iPhone 4 ολοκληρώνεται με απαντήσεις σε δικές σας ερωτήσεις:

1. Πώς είναι η ποιότητα ήχου; Δυνατό, καθαρό, παραμορφώσεις, υπαρκτό ή όχι μπάσο; Σε σχέση με τα προηγούμενα iPhone που διαθέτουν μόνο ένα μεγάφωνο;


Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι και το iPhone 4 διαθέτει μόνο ένα ηχείο, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα μοντέλα iPhone.

Όσον αφορά την ποιότητα του ήχου είναι σαφέστατα βελτιωμένη. Το μπάσο είναι πιο δυνατό και ο ήχος είναι πιο “ζεστός και γεμάτος”. Η ένταση του ηχείου είναι επίσης αρκετά δυνατότερη.

Ένα δείγμα της διαφοράς του ηχείου ανάμεσα στο iPhone 4 και του iPhone 3GS μπορείτε να δείτε εδώ, αν και η ποιότητα της ηχογράφησης μέσω της video-camera δεν μπορεί να αποδώσει τα πραγματικά ακουστικά χαρακτηριστικά των συσκευών.

2) Θεωρείται αρκετά ανθεκτικό στο εμπρός και πίσω μέρος του; Χρειάζεται θήκη και screen protector;


Έχουμε στα χέρια μας το iPhone 4 από την 1η ημέρα της κυκλοφορίας του (24 Ιουνίου) και το χρησιμοποιούμε χωρίς screen protector.

Το υλικό κατασκευής φαίνεται αρκετά ανθεκτικό σε καμία όμως περίπτωση δεν δοκιμάσαμε να το ρίξουμε και να το σπάσουμε. Μετά από καθημερινή χρήση δεν εμφανίστηκαν γρατσουνιές ή ρωγμές στην επιφάνεια του iPhone 4.

Το αν κάποιος  θα χρησιμοποιήσει θήκη ή/και screen protector επαφίεται καθαρά στην κρίση του. Φυσικά, όταν αποκτάς μία συσκευή η οποία κοστίζει ένα σεβαστό ποσό καλό θα ήταν να προστατέψεις την επένδυση σου όσο καλύτερα μπορείς…

3) Το Wi-Fi πως τα πάει; Παρουσιάστηκαν προβλήματα όπως με το iPad;

Δεν παρατηρήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα με την χρήση του WiFi, είτε σε free είτε σε locked δίκτυα (WPA2, WPA και WEP). Η σύνδεση παρέμεινε σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών μας.

4) Η διάρκεια μπαταρίας πως είναι;

Η διάρκεια της μπαταρίας κυμαίνεται στα επίπεδα που διαφημίζει η Apple. Ωστόσο, είναι ένας ευαίσθητος τομέας στον οποίο θα επανέλθουμε με περισσότερες μετρήσεις. Θα θέλαμε να περάσουν μερικές ημέρες για να “στρωθεί η μπαταρία” με αρκετές φορτίσεις/αποφορτίσεις ώστε να έχουμε μία αντικειμενικότερη εικόνα.

5) Μπορείτε να μας πείτε για το bumper πόσο καλό είναι σε σχέση με παρόμοιες θήκες του 3GS; Ακουμπάει η πρόσοψη εάν πέσει το κινητό;

Το iPhone 4 bumper το οποίο δοκιμάζουμε από την 1η ημέρα έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Αγκαλιάζει το κινητό και το προστατεύει χωρίς ωστόσο να του προσδίδει πολύ όγκο.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα bumpers καλύπτουν μόνο την επιφάνεια της συσκευής που αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι, ενώ η υπόλοιπη επιφάνεια η οποία αποτελείται από το ειδικά επεξεργασμένο πυριτικό γυαλί παραμένη εκτεθημένη.

Όσον αφορά το 2ο σκέλος της ερώτησης, η απάντηση μας είναι όχι. Η πρόσοψη δεν ακουμπάει σε επίπεδη επιφάνεια, καθώς το bumper την καλύπτει για μερικά χιλιοστά. Το ενδεχόμενο του να πέσει το iPhone 4 σε εντελώς επίπεδη επιφάνεια και με την πλάτη είναι φυσικά μικρό, οπότε για μέγιστη ασφάλεια θα είναι προτιμότερο να αποκτήσετε μία θήκη η οποία να καλύπτει πλήρως την συσκευή.

6) Στις φωτογραφίες που βγάλατε, εστιάσατε και με τα 2 τηλέφωνα ακριβώς στο ίδιο σημείο; Γιατί οι φωτογραφίες του iPhone 4 είναι όλες υπερφωτισμένες και κατά συνέπεια πολύ χειρότερες από του 3Gs.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν χωρίς τρίποδα και με πολύ έντονη ηλιοφάνεια. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το σημείο εστίασης σταθερό ωστόσο οι διακυμάνσεις της ηλιοφάνειας ήταν ένας αστάθμητος παράγοντας που πιθανώς αλλοίωσε τα αποτελέσματα της φωτογράφισης.

Ο φακός του iPhone 4 είναι γενικά πιό ευαίσθητος στο φως και οι φωτογραφίες παρουσιάζονται περισσότερο φωτισμένες σε σύγκριση πάντα με το iPhone 3GS. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε οι φωτογραφίες του iPhone 3GS είναι καλύτερες, ωστόσο περί ορέξεως…

  • iPhone 4 photo hamburger (Click image for full resolution)

  • iPhone 3GS photo hamburger (Click image for full resolution)

7) Μπορείτε να μας δείξετε κάποιες φωτογραφίες του iPhone 4 με πολύ κοντινή λήψη;

  • iPhone 3GS vs iPhone 4 flowers close-up (Click image for full resolution)

8) Μπορείτε να ανεβάσετε ένα video από το iPhone 4 απευθείας κάπου ώστε να το δούμε ασυμπίεστο; Τα YouTube και Dailymotion αλλοιώνουν αρκετά την τελική εικόνα.

Ακατέργαστο video HD 720p από το iPhone: link

[Δεξί κλικ και “save as” ώστε να το κατεβάσετε στον Η/Υ σας]

9) Με το σήμα και τα προβλήματα που αναφέρονται όταν κάποιος κρατήσει το iPhone 4 τι έχετε να πείτε;

Από την 1η ημέρα που είχαμε στα χέρια μας το iPhone 4 σας διαβεβαιώσαμε ότι η λήψη/ποιότητα σήματος και συνομιλίας ουδέποτε επηρεάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο κρατούσαμε την συσκευή.

Το video που δημοσιεύσαμε παρουσιάζει την συμπεριφορά του iPhone 4, τόσο σε δίκτυο GPRS όσο και σε 3G, όταν καλύπτουμε διάφορα σημεία της συσκευής: iPhone 4 signal issues

10) Αξίζει να το αγοράσει κάποιος κάτοχος iPhone 3GS; Μήπως τελικά οι διαφορές τους είναι ελάχιστες;

Οι διαφορές του iPhone 4 με τα προηγούμενα μοντέλα είναι αρκετές ωστόσο υπάρχει μία μερίδα χρηστών η οποία μπορεί να μην τις εντοπίσει ποτέ…

Εάν σας ενδιαφέρει η καταγραφή video HD αλλά και η αποθανάτιση ποιοτικότερων φωτογραφικών στιγμιοτύπων τότε το iPhone 4 είναι η επιλογή σας. Σε αντίθετη περίπτωση μπορείτε να πορευθείτε και με ένα iPhone 3GS, ιδίως όταν με την κυκλοφορία του iPhone 4 οι τιμές τους θα μειωθούν!

Το iOS 4 έχει προσθέσει πολλές δυνατότητες στο iPhone 3GS και όσο και αν το iPhone 4 παρουσιάζεται βελτιωμένο σε όλους τους τομείς (εμφάνιση, μέγεθος, εκπληκτική οθόνη, μεγαλύτερη μπαταρία κ.α) πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της κάμερας είναι η διαχωριστική γραμμή που θα κρίνει την επιλογή του iPhone 4 έναντι του iPhone 3GS… τουλάχιστον μέχρι να εμφανιστούν εφαρμογές οι οποίες θα εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον A4 επεξεργαστή του iPhone 4.

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review του iPhone 4 στα παρακάτω links:

Συζήτηση στο forum: iPhone 4 Review by iPhoneHellas

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
2 Responses to “iPhone 4: iPhoneHellas Review [μέρος 6ο]”

  1. […] review του iPhone 4 συνεχίζεται εδώ: iPhone 4 Review by iPhoneHellas (part 6) […]

  2. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, iPhone Hellas. iPhone Hellas said: iPhone 4: iPhoneHellas Review [μέρος 6ο]: Το review του iPhoneHellas για το iPhone 4 ολοκληρώνεται με απαντήσεις σ… http://bit.ly/cFA5nz […]