Νέα πατέντα της Apple: Friend Locator


By
Posted on Friday December 24th, 2010 / 13:17

Μία από τις πιο πρόσφατες πατέντες της Apple περιγράφει μία καινούρια αυτόνομη location reporting εφαρμογή, έτσι ώστε να στέλνετε στους φίλους σας την γεωγραφική θέση σας αλλά και να βλέπετε ποιοί είναι τριγύρω. Η πατέντα που υποβλήθηκε τον Ιούνιο του 2009 αλλά δημοσιεύτηκε φέτος τον Δεκέμβρη, ονομάζεται “Push-Based Location Update” και αποδίδεται σε 4 μηχανικούς της Apple.

iphone-patent-friend-locator-app

Η εφαρμογή Friend Locator θα μπορεί παρακολουθεί την τοποθεσία των χρηστών βάσει του iTunes account τους, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα αποκλεισμού αποστολής της θέσης σας σε επιλεγμένους λογαριασμούς. Επίσης οι αναφορές θα μπορούν να γίνονται και μέσω push ειδοποιήσεων (δείχνοντας το γεωγραφικό στίγμα και την απόσταση), αλλά και μέσω γραφικής απεικόνισης στον χάρτη. Τέλος, η ενημέρωση του στίγματός σας θα μπορεί να γίνεται είτε αυτόματα μέσω των υπηρεσιών τοποθεσίας (location services), είτε όμως και χειροκίνητα όποτε το επιθυμείτε.

Βλέπουμε επομένως ότι η Apple μπαίνει δυναμικά στην αντεπίθεση, ιδίως μετά από την κυκλοφορία του Google Latitude στο App Store την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο παρεμπιπτόντως ξεπέρασε τα 9 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Σε αυτή την κίνηση θα βοηθήσουν και οι πρόσφατες εξαγορές από την Apple των εταιρειών χαρτογράφησης Placebase και Poly9.

Πάντως η συγκεκριμένη πατέντα, μαζί με κάποιες άλλες παλαιότερες αλλά και έπειτα από τα τελευταία δημοσιεύματα που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί το δικό της πρόγραμμα πλοήγησης ή τις φήμες περί πιθανής απόκτηση της TomTom, όλα δείχνουν ότι το 2011 θα είναι μία θερμή GPS χρονιά!!!

Αναμένουμε όλοι με αγωνία…

Συζήτηση στο Forum: Νέα πατέντα της Apple: Friend Locator

About Epameinondas Moustakas

Mathematician, MSc. Statistics & Operational Research, iOS guru, Certified Fanboy, λάτρης των gadgets και της τεχνολογίας

Tags: ,




One Response to “Νέα πατέντα της Apple: Friend Locator”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas. iPhoneHellas said: Νέα πατέντα της Apple: Friend Locator: Μία από τις πιο πρόσφατες πατέντες της Apple… http://goo.gl/fb/lrtzk […]