Τι δείχνουν τα πρώτα benchmarks του iPhone 4S. Που κυμαίνεται ο ανταγωνισμός και τα παλιότερα μοντέλα iPhone.


By
Posted on Wednesday October 12th, 2011 / 03:56

Τα πρώτα Geekbench tests που δημοσιεύσαμε εχτές, μας έδωσαν μία πρώτη ματιά σχετικά με την δύναμη που κρύβει το iPhone 4S στο εσωτερικό του, ωστόσο το AnandTech προχωράει μερικά βήματα παραπέρα δημοσιεύοντας συγκριτικούς πίνακες βασισμένους στα αποτελέσματα των Javascript, CPU και GPU benchmarks των δημοφιλέστερων συσκευών (smartphones και tablets) που κυκλοφορούν στην αγορά.

Όπως παρατηρούμε το iPhone 4S πετυχαίνει θαυμάσιες επιδόσεις τόσο στο SunSpider Javascript όσο και στο Rightware BrowserMark benchmark, ενώ και το iPhone 4 με το iOS 5 (GM) “στέκεται” πάρα πολύ καλά:

iPhone 4S Sunspider Javascript benchmark

iPhone 4S Rightware BrowserMark

Στους πίνακες που ακολουθούν και αφορούν απαιτητικά test γραφικών δυνατοτήτων, το iPhone 4S πετυχαίνει εκπληκτικά νούμερα απαντώντας  τον γρηγορότερο επεξεργαστή γραφικών όσον αφορά τα smartphones που συμμετείχαν στις μετρήσεις.

iPhone 4S GLBenchmark

iPhone 4S GLBenchmark Pro

Οι πίνακες απαντούν κατά ένα μεγάλο μέρος στο ερώτημα “γιατί ο επεξεργαστής του iPhone 4S είναι υποχρονισμένος στα ~800MHz;”. Προφανώς, η μείωση της κατανάλωσης έρχεται σε πρώτη μοίρα, ιδιαίτερα από την στιγμή που το iPhone 4S πετυχαίνει τις επιδόσεις που αναφέρονται παραπάνω.

Αν και η πάγια τακτική της Apple είναι να μην διαφημίζει την ονομαστική ισχύ του hardware που χρησιμοποιεί (GHz επεξεργαστή, μνήμη RAM κτλ) αλλά να επικεντρώνεται στην τελική εμπειρία χρήσης, τα αποτελέσματα δημοσιεύονται ως απάντηση σε όσους βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν το iPhone 4S ως ξεπερασμένο μοντέλο/απλή αναβάθμιση του iPhone 4. Η διαφορά στα αποτελέσματα του iPhone 4S και του iPhone 4 είναι εμφανέστατη, τουλάχιστον “στα χαρτιά”.

Εμείς από την πλευρά μας, ανυπομονούμε να πιάσουμε το iPhone 4S στα χέρια μας ώστε να το δοκιμάσουμε και να διαπιστώσουμε το κατά πόσο τα νούμερα αυτά ανταποκρίνονται στην καθημερινή χρήση της συσκευής…

Υ.Γ. Το Samsung Galaxy S 2, το Android smartphone που κέρδισε τον άτυπο τίτλο του κινητού που αναφέρθηκε τις περισσότερες φορές σε συζητήσεις στο forum του iPhoneHellas ως ο αντικαταστάτης του iPhone 4S από τους “αγανακτισμένους” χρήστες που περίμεναν κάτι παραπάνω από το iPhone 5ης γενιάς, υπολείπεται αρκετά σε αποδόσεις. Ξανασκεφτείτε το, όσο υπάρχει καιρός :-)

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: , , , ,
Comments are closed.