Το redsn0w επιτρέπει πλέον downgrade σε παλαιότερες εκδόσεις στο iPad 2, iPad 3 και iPhone 4S


By
Posted on Friday May 11th, 2012 / 13:44

Ευχάριστα νέα από την dev-Team σήμερα αφού οι χρήστες iPad 2, iPad 3 και iPhone 4S μπορούν πλέον να κάνουν downgrade σε παλαιότερες εκδόσεις χρησιμοποιώντας το νεότερο redsn0w 0.9.11b1 που επιτρέπει για πρώτη φορά απευθείας restore στην συσκευή σας. Με αυτόν τον τρόπο είναι εφικτό το downgrade στις A5 συσκευές χωρίς exploit στη bootrom.

Μερικές σημειώσεις:

  1. Δεν μπορείτε να κάνετε downgrade χωρίς τα SHSH blobs της συσκευής σας στην παλαιότερη έκδοση. Έπρεπε να είχατε κρατήσει τα blobs αυτά όταν η Apple το επέτρεπε χρησιμοποιώντας το Cydia ή το TinyUmbrella. Στην νέα επιλογή restore του redsn0w μπορείτε να επιλέξετε είτε απομακρυσμένα blobs είτε τοπικά (για την παλαιότερη έκδοση). Αν δεν ξέρετε που το TinyUmbrella αποθηκεύει τα blobs μπορείτε να τα βρείτε μέσα από το ίδιο το πρόγραμμα που έχει κατάλληλη επιλογή.
  2. Η διαδικασία downgrade ουσιαστικά αναβαθμίζει πρώτα τη συσκευή σας στην τελευταία έκδοση και μετά εγκαθιστά την τελευταία. Αυτό σημαίνει ότι αναβαθμίζεται και η baseband στην τελευταία έκδοση, οπότε εάν βασίζεστε σε κάποιο unlock μείνετε μακριά. Αυτοί που χρησιμοποίησαν την τεχνική SAM για το ξεκλείδωμα του iPhone δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κάποιο θέμα με την αναβάθμιση της baseband.
  3. H μέθοδος αυτή μπορεί να διακοπεί από την Apple σε μελλοντική αναβάθμιση του iOS. Είναι (ευχάριστο) μυστήριο που ακόμα δεν έχει διορθωθεί αφού ένα απλό reverse-engineering του restore ramdisk υποδηλώνει ότι το ξέρουν ήδη.
  4. Οι λιγότερο δοκιμασμένες συσκευές με την μέθοδο αυτοί είναι οι iPad2,3 και iPad3,2 καθώς η dev-Team δεν διαθέτει αυτά τα μοντέλα.
  5. Η αναβάθμιση αυτή περιέχει αρκετό νέο κώδικα για το redsn0w. Προτείνεται να παραμείνετε στην προηγούμενη έκδοση του redsn0w μέχρι να διορθωθούν όλα τα πιθανά προβλήματα (εάν κολλήσετε στο “Waiting for device” για πάνω από 30 δευτερόλεπτα σημαίνει ότι έχετε πετύχει ένα bug που θα διορθωθεί σε μελλοντική έκδοση)

Ουσιαστικά, ενώ περιμένουμε το jailbreak του @pod2g (βλ.Untethered jailbreak για το νέο iPad στο iOS 5.1… σύντομα κοντά μας!) εάν έχετε αναβαθμίσει κατά λάθος σε μια έκδοση μετά την 5.0.1 μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το νέο εργαλείο για να κάνετε downgrade. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο επίσημο blog της dev-Team εδώ.

  1. redsn0w 0.9.11b1 for OS X
  2. redsn0w 0.9.11b1 for Windows (Administrator mode)

UPDATE: Διαβάστε τον οδηγό downgrade για Windows και Mac εδώ [thanks to nikoz87]
Σχολιασμός στο forum

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: , ,
Comments are closed.