Αυτή είναι η εφαρμογή που θα αντικαταστήσει το Google Maps στο iOS 6 (;)


By
Posted on Tuesday May 29th, 2012 / 17:05

Η αντικατάσταση του Google Maps με μία In-House εφαρμογή από την ίδια Apple είναι κάτι που αναμένουμε εδώ και πολλούς μήνες (βλ. Αντικατάσταση του Google Maps στο επερχόμενο iOS 6 (;)):

[…] η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει μια εντελώς νέα εφαρμογή χαρτών στο iOS 6 απομακρύνοντας το Google Maps από το iOS για την δικιά της πρόταση.

Απ’ ότι φαίνεται ο σχεδιασμός της νέας εφαρμογής θα είναι αρκετά κοντά στην πρόταση της Google αλλά με πιο καθαρό, γρήγορο και αξιόπιστο περιβάλλον χάριν στις εξαγορές των PlacebaseC3 Technologies καιPoly9 των περασμένων ετών.

Η εφαρμογή θα είναι γνωστή ως “Maps” με ένα επανασχεδιασμένο λογότυπο που θα απεικονίζει το 1 Infinite Loop Campus της Apple με διαφορετικά χρώματα. Η Apple, μάλιστα, έχει έτοιμη και τη δική της αντι-πρόταση στο Google Street View χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της C3 Technologies, μέρος της οποίας βλέπετε στην εικόνα παρακάτω:

iOS 6 maps

To BGR υποστηρίζει σε σημερινό του δημοσίευμα ότι έλαβε φωτογραφίες από την νέα εφαρμογή Maps που θα δούμε στο iOS 6*.

iOS 6 Maps

Σύμφωνα με το BGR η εφαρμογή χρησιμοποιεί επανασχεδιασμένο UI με νέα μπάρα πλοήγησης σε ασημί χρώμα – γεγονός που ενδεχομένως να αποτελεί το 1ο σημείο αναφοράς για μία πλήρης μετάβαση από το μπλε iOS theme του iPhone σε ασημί αποχρώσεις, όπως στο iPad.

BGR has obtained exclusive information and photos of Apple’s new Maps app from a trusted source, and the app features a refreshed user interface including a brand new navigation bar. This bar, we’re told, is silver instead of blue. Since the current Maps app follows the standard blue iOS color scheme, we think it’s possible Apple might shift toward a silver color theme in iOS 6 like on the iPad.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα έκδοση του Maps διαθέτει 3D mode, και θα εκμεταλεύεται την τεχνολογία της C3 Technologies την οποία η Apple εξαγόρασε πρόσφατα:

The iPhone version of Maps has a floating locate me button (it sounds very similar to Android’s Google Maps app) in the bottom left corner. To access 3D mode, which will make use of Apple’s C3 Technologies acquisition, you have to peel back the lower right corner of Maps just like the current version and enable 3D mode. Once enabled, you can switch in and out of 3D mode by tapping a 3D icon in the lower left corner.

* Το image του δημοσιεύματος αποτελεί mockup με βάση τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες σύμφωνα με το BGR εμφανίζουν την νέα εφαρμογή Map στο iOS 6 build 10A3XX

Δείτε τις φωτογραφίες στο forum

 

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
2 Responses to “Αυτή είναι η εφαρμογή που θα αντικαταστήσει το Google Maps στο iOS 6 (;)”

  1. […] την νέα εφαρμογή χαρτών για την οποία έχουμε δει τις πρώτες φωτογραφίες το δημοσίευμα παρουσιάζει άλλη μία φωτογραφία με […]

  2. […] από το BGR και στη συνέχεια από το 9to5mac σχετικά με την νέα εφαρμογή 3D χαρτών που θα δούμε στο iOS 6 φαίνεται πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα και […]