Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του Touch ID στο iPhone 5S


By
Posted on Thursday September 12th, 2013 / 10:00

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του iPhone 5S είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID που είναι ενσωματωμένος στο home button της συσκευής και θα χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώνετε το iPhone αλλά και να επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας στο iTunes Store για αγορές εφαρμογών, μουσικής κτλπ. Οι καταναλωτές έχουν εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας με την Apple να προσφέρει σήμερα ορισμένες απαντήσεις μέσω της Wall Street Journal.

iPhone 5S

Συγκεκριμένα, η Apple σημειώνει ότι οι χρήστες που θα επιλέξουν το Touch ID θα πρέπει να δημιουργήσουν, επίσης, ένα passcode ως backup. Μόνο αυτό το passcode θα μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή εάν γίνει επανεκκίνηση του iPhone ή αν δεν έχει ξεκλειδωθεί για 48 ώρες. Η λειτουργία αυτή έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να εμποδίσει πιθανούς χάκερς να κερδίσουν χρόνο ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπο να παρακάμψουν τον Touch ID. Ακόμα, η Apple υποστηρίζει ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων του iPhone 5S είναι σημαντικά βελτιωμένος από αυτούς που εμφανίζονται συχνά σε notebooks της αγοράς.

Από την άλλη, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι ο αισθητήρας δεν είναι τέλειος και ενδέχεται να μην λειτουργήσει με δάκτυλα καλυμμένα σε ιδρώτα ή άλλα υγρά. Μπορεί, ωστόσο, να διαβάσει το αποτύπωμά σας σε 360 μοίρες με οποιονδήποτε τρόπο τοποθετήσετε το δάκτυλό σας αλλά και να καταγράψει πολλαπλά αποτυπώματα ώστε το iPhone να αναγνωρίζει άτομα που εμπιστεύεστε.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Touch ID είναι απολύτως ασφαλές καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται με κρυπτογράφηση στον Α7 και δεν μοιράζονται με άλλες εφαρμογές αλλά ούτε με τους servers της Apple!

Σχολιασμός στο forum

[via WSJ]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags:
One Response to “Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του Touch ID στο iPhone 5S”

  1. […] ονομασία ‘Chaos Computer Club’ κατάφερε να ξεγελάσει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID του iPhone 5S δημοσιεύοντας ένα βίντεο που μπορείτε να […]