Η επέλαση των iOS 7 παιχνιδιών με υποστήριξη ‘MFi’ χειριστηρίων ξεκίνησε…


By
Posted on Tuesday September 24th, 2013 / 11:58

Δύο από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του App store, το Walking Dead [App store link – Τιμή: Δωρεάν] και το Bastion [App store link – Τιμή: 4,49€] αναβαθμίστηκαν σήμερα προσφέροντας υποστήριξη για τα πολυαναμενόμενα MFi (Made For iPhone/iPad/iPod touch) χειριστήρια που ήδη κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει να ανακοινώνουν (βλ. Logitech και ClamCase δείχνουν τα πρώτα game controllers για το iOS 7):

logitech-game-controller

 gamecase

Στα ευρήματα του iOS 7 είχαμε αναφερθεί για πρώτη φορά στα game controllers που η Apple θα υποστηρίξει και επίσημα πλέον:

[…] game controllers, με τον οποίο οι χρήστες έχουν ένα νέο μέσο για να παίζουν παιχνίδια. Η Apple παρέχει, πλέον, συγκεκριμένες οδηγίες για αυτά τα hardware controllers ώστε να διασφαλίζεται μια συνοχή στα πλήκτρα ελέγχου τόσο για τον χρήστη όσο και για τους developers. To συγκεκριμένο framework προσθέτει συμβατότητα εκτός από το iOS 7 και για το OS X 10.9. Όταν το σύστημα εντοπίσει έναν controller συνδεδεμένο στη Mac ή iOS συσκευή, τότε το παιχνίδι διαβάζει αυτά τα control inputs ως κανονικό gameplay.

Υπάρχουν τρία είδη διαθέσιμα: standard form-fitting, extended form-fitting και extended wireless.

Ο τίτλος δεν είναι παραπλανητικός παρόλο που την στιγμή που γράφεται ετούτο το δημοσίευμα μόλις 2 games έχουν αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζουν τα επερχόμενα χειριστήρια που θα φέρουν την επίσημη “σφραγίδα υποστήριξης για το iOS 7″ της Apple. Οι εξελίξεις επάνω στο συγκεκριμένο τομέα θα είναι ραγδαίες και θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο του handheld gaming μέσα στους επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι χρήστες ήδη ξοδεύουν 4 φορές περισσότερα χρήματα σε παιχνίδια του App store και του Google Play Store σε σχέση με τα παιχνίδια των παραδοσιακών handhelds π.χ  PlayStation Vita & Nintendo 3DS [via]

Appstore-GooglePlay-vs-handhelds-games

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.