Το 8 μηνών iPhone 5S παραμένει μπροστά απ’ το νέο Samsung Galaxy S5 σε 35 χώρες!


By
Posted on Thursday July 17th, 2014 / 12:52

Νέο χτύπημα για την Samsung δίνει έρευνα της Counterpoint σε 35 χώρες που καλύπτουν το 90% της παγκόσμιας πίτας και βασίζεται σε πραγματικές πωλήσεις και όχι αποστολές (shipments). Το iPhone 5S αν και κυκλοφόρησε πριν από 8 μήνες και σύντομα αναμένεται να το διαδεχθεί το επερχόμενο iPhone 6 κερδίζει την προτίμηση των καταναλωτών και αφήνει πίσω του τη νέα ναυαρχίδα της Samsung, Galaxy S5:

Την περασμένη εβδομάδα και με αφορμή το κλείσιμο του δεύτερου οικονομικού τριμήνου, η Samsung παραδέχτηκε ότι οι πωλήσεις των smartphones της δεν είναι οι αναμενόμενες με αποτέλεσμα τα έσοδα να παρουσιάζουν πτώση, κυρίως λόγω του κορεσμού της αγοράς από φθηνά μοντέλα.
Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και η έρευνα της Counterpoint για να αποδείξει ότι η εταιρεία έχει πρόβλημα και στην αγορά των high-end συσκευών.

iPhone 5S vs Galaxy S5

Συγκεκριμένα, το Samsung Galaxy S5 έμεινε 2 εκατ. πωλήσεις πίσω από το iPhone 5S για το μήνα Μάιο (5 εκατ. έναντι 7 εκατ.) παρότι ήταν μόλις ο δεύτερος μήνας κυκλοφορίας του.

Η έρευνα έγινε σε 35 αγορές που καλύπτουν περίπου το 90% της παγκόσμιας πίτας και αποδεικνύεται ότι το κοινό έδειξε μεγαλύτερη προτίμηση στο iPhone 5S, αψηφώντας το γεγονός ότι κυκλοφόρησε σχεδόν 8 μήνες πριν τη ναυαρχίδα της Samsung και ότι σε 3 μήνες θα παρουσιαστεί το iPhone 6.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα της Counterpoint γίνεται με βάση τις πραγματικές πωλήσεις και όχι τις αποστολές (shipments).

via Techgear.gr

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: , ,
Comments are closed.