iPhone 7: Θα ξεκινάει από τα 32GB. Τέλος στα 16GB


By
Posted on Wednesday July 6th, 2016 / 15:33

iPhone_7-space-black-Martin-Hajek-27902153242_390ba151d1_b

Δημοσίευμα της The Wall Street Journal αναφέρει πως τα επερχόμενα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα διατίθενται (επιτέλους!) σε χωρητικότητες που θα ξεκινούν, όχι από τα 16GB αλλά από τα 32GB!

The new iPhones are expected to have more storage for those photos. Instead of 16GB as a starting point for the entry-level iPhone, the new starting point will be 32GB, according to a person familiar with Apple’s iPhone plans.

Όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσει, τα 16GB δεν επαρκούν για τις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηστών. Οι φωτογραφίες/βίντεο υψηλής ανάλυσης φροντίζουν ώστε τα GB να καταναλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ και οι εφαρμογές/παιχνίδια χρόνο με το χρόνο χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερα MB κατά την εγκατάσταση/χρήση τους.

Υπάρχει φυσικά η λύση του iCloud, όπως τονίζει και οPhil Schiller, ωστόσο η cloud υπηρεσία της Apple έχει τους δικούς περιορισμούς και δεν εξυπηρετεί όλους τους χρήστες. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Phil Schiller, πέρυσι τέτοια εποχή, σχετικά με την “εμμονή” της Apple στα 16GB χωρητικότητας:

phil_schiller-john_gruber16gb-devices-design

Ο Phil Schiller (Apple SVP of Worldwide Marketing) σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον John Gruber (βλ.Daring Fireball) απαντάει σε ερωτήματα που έχουν περάσει από το μυαλό όλων μας:

Γιατί κυκλοφορούν ακόμη iOS συσκευές με χωρητικότητα 16GB;

Γιατί δεν μπαίνει φρένο στην “συρρίκνωση” των συσκευών με σκοπό να υπάρξει αύξηση στη διάρκεια χρήσης μέσω μίας μεγαλύτερης μπαταρίας, έστω σε ένα παχύτερο σασί;

Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση, γιατί δηλαδή σε μία εποχή που το περιεχόμενο που καταναλώνεται (rich media apps) και παράγεται (βλ. φωτογραφίες και HD video) η Apple συνεχίζει και προσφέρει την χωρητικότητα των 16GB, ο Phil Schiller δήλωσε πως η απάντηση είναι το iCloud:

“The belief is more and more as we use iCloud services for documents and our photos and videos and music that perhaps the most price-conscious customers are able to live in an environment where they don’t need gobs of local storage because these services are lightening the load.”

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Phil Schiller, η συνέχιση των μοντέλων με χωρητικότητα 16GB βοηθάει στη μείωση του συνολικού κόστους ανάπτυξης και αναβάθμισης της συσκευής με νέες τεχνολογίες:

“We model every thickness, every size, every weight and try to figure out what the tradeoffs are. I think we’ve made great choices there.”

Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση, γιατί δηλαδή δεν δίνεται έμφαση στην μπαταρία των συσκευών αντί του υπερ-λεπτού design η απάντηση του Phil Schiller ήταν πως αυτό θα επηρέαζε όχι μόνο το πάχος της συσκευής αλλά και το βάρος της ενώ ταυτόχρονα θα αύξανε το κόστος τελικής διάθεσης. Παράλληλα θα χρειαζόταν ακόμη περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η φόρτιση της συσκευής:

“If you want a product that’s thicker with a bigger battery it’s also heavier, more costly, takes longer to charge.”

Phil Schiller δήλωσε επίσης το αυτονόητο, η Apple δοκιμάζει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς μεγεθών, βάρους και πάχους ώστε να καταλήξει στην παραγωγή ενός μοντέλου:

“We model every thickness, every size, every weight and try to figure out what the tradeoffs are. I think we’ve made great choices there.”

Update [13/06/2015] Το βίντεο της συνέντευξης του Phil Schiller στον John Gruber, για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν:

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε το σχόλιο σας στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
2 Responses to “iPhone 7: Θα ξεκινάει από τα 32GB. Τέλος στα 16GB”

  1. […] iPhone 7: Θα ξεκινάει από τα 32GB. Τέλος στα 16GB […]

  2. […] iPhone 7: Θα ξεκινάει από τα 32GB. Τέλος στα 16GB […]