Τα iPhone 7 / Plus θα υποστηρίζουν το Apple Pencil;


By
Posted on Monday September 5th, 2016 / 17:34

Ενδιαφέρουσα αποκάλυψη από τον John Gruber – Daring Fireball.

Σε συνέντευξη του Tim Cook στον Vikram Chandra του NDTV τον περασμένο Μάιο, έγινε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί από τον CEO της Apple. Τι ήταν αυτό; Ενδεχόμενη αποκάλυψη χαρακτηριστικών επερχόμενης συσκευής της εταιρείας!

Ο λόγος για το Apple Pencil και την απάντηση του Tim Cook στην οποία γίνεται ξεκάθαρη αναφορά πως χρησιμοποιείται (και) στο iPhone:

NDTV: Has that voice never come to you? For example when you launched the pencil and you know what Steve said,’ if you see a stylus they blew it’, when you launched that pencil?

Tim Cook: Well we launched a pencil not a stylus, first of all, and there’s a big difference and the things that people are doing with this pencil, I think that Steve would have loved. He loved to help people create. And if you’ve ever seen what can be created with that pencil on an iPad or an iPhone, it’s really unbelievable. You should really show some of these to your audience.

Το Apple Pencil, η καινοτόμα γραφίδα της Apple υποστηρίζεται αυτή τη στιγμή αποκλειστικά από το iPad Pro. Η δήλωση του Tim Cook εφόσον δεν πρόκειται για λάθος -κάτι που δεν το συνηθίζει ο κατά γενική ομολογία πολύ προσεκτικός CEO της Apple- αφήνει διάπλατα ανοικτό το ενδεχόμενο να δούμε υποστήριξη του Apple Pencil στο επερχόμενο μοντέλο iPhone 7 / Plus.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα δημιουργικά εργαλεία είναι η ταχύτητα αστραπή με την οποία ανταποκρίνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος αναμονής – η ελάχιστη καθυστέρηση από τη στιγμή που αρχίζεις να σχεδιάζεις κάτι έως τη στιγμή που εμφανίζεται στην οθόνη – έχει μειωθεί σχεδόν στο μηδέν.

Το iPad Pro γνωρίζει αν χρησιμοποιείς το δάχτυλό σου ή το Apple Pencil. Μόλις το iPad Pro ανιχνεύσει το Apple Pencil, το υποσύστημα σαρώνει το σήμα με εκπληκτική ταχύτητα 240 φορές το δευτερόλεπτο, συλλέγοντας σημεία δεδομένων με διπλάσια ταχύτητα από ό,τι αν χρησιμοποιούσες το δάχτυλό σου. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το λογισμικό που σχεδίασε η Apple σημαίνει ότι μεσολαβούν μόλις λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου από τη στιγμή που θα συλλάβεις την εικόνα στο μυαλό σου έως τη στιγμή που θα την δεις να ζωντανεύει στην οθόνη σου.

Τι αναμένουμε να διαθέτει το iPhone 7 / Plus που θα παρουσιαστεί στις 7 Σεπτεμβρίου:

Σχολιασμός στο forum

 

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: , ,
4 Responses to “Τα iPhone 7 / Plus θα υποστηρίζουν το Apple Pencil;”

  1. […] Τα iPhone 7 / Plus θα υποστηρίζουν το Apple Pencil; […]

  2. […] Τα iPhone 7 / Plus θα υποστηρίζουν το Apple Pencil; […]

  3. […] Τα iPhone 7 / Plus θα υποστηρίζουν το Apple Pencil; […]

  4. […] Τα iPhone 7 / Plus θα υποστηρίζουν το Apple Pencil; […]