Ο Zibri ξαναχτυπά με ενδείξεις για Qualcomm baseband στα νέα iDevices!


By
Posted on Sunday January 23rd, 2011 / 00:36

Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται από την εποχή του πρώτου iPhone, τότε που το jailbreak και unlock του iPhone firmware v1.1.2 (!) μέσω του ZiPhone ήταν απαραίτητο για όλους όσους είχαν προμηθευτεί το iPhone εξ Αμερικής. Ο λόγος για τον Zibri ο οποίος μετά από απουσία ετών επιστρέφει στον “τόπο του εγκλήματος” με μία συγκλονιστική ανακάλυψη!

Όπως αναφέρει ο Zibri, μέσα στον κώδικα της τελευταίας έκδοσης του iTunes υπάρχουν πολλές αναφορές που υποδηλώνουν την υποστήριξη Qualcomm basebands:

In the picture above you see a “chunk” of codefrom the latest iTunes.Maybe, for the most of you, names like”partition.mbn” or “AMSS.MBN” means little or nothing.For me and a few others that means only one thing:QUALCOMM.Those files are the building blocks of any Qualcomm baseband.

So I can tell you that the next wave of iProducts will be usinga QUALCOMM baseband.Which one I don’t know… maybe the iPad2, maybe the iPhone5most probably all of them.What is clear is that they are testing them using the same iTunesyou have on your hard drives.

Η περίπτωση τα Qualcomm basebands να αναφέρονται σε ένα Worldmode iPhone, όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο μας δημοσίευμα (βλ. iPhone 5 WorldMode) φαντάζει ολοένα και πιο πιθανή, εκτός βέβαια και αν το iPhone 4 CDMA χρησιμοποιεί ήδη κάποιο Qualcomm baseband:

Στο Q&A session που ακολούθησε μετά το event της Verizon o Tim Cook, COO της Apple, σε ερώτηση παρευρισκόμενου σχετικά με το αν θα υπάρξει ετήσιος κύκλος αναβάθμισης απάντησε με ένα απλό “no comment”. Σκεφτείτε ότι η απάντησή του είναι λογική εάν αναλογιστούμε ότι το iPhone 5 που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο θα είναι worldmode, δηλαδή θα υποστηρίζει και το δίκτυο CDMA και GSM, όπως φαίνεται και στο βίντεο παραπάνω.

Η υποστήριξη ενός τέτοιου συνδυασμού σχεδιαστικά είναι εφικτή -όπως αποδεικνύει το βίντεο- αλλά και το τσιπ της baseband τεχνολογικά υφίσταται. Προηγούμενα δημοσιεύματα αναφέρουν την πιθανότητα χρησιμοποίησης τσιπ της Qualcomm στο iPhone 5, και μάλιστα το σκεπτικό μιας worldmode baseband . Όταν κυκλοφορήσει το Verizon iPhone 4 στις 10 Φλεβάρη θα μάθουμε από πρώτο χέρι από το iFixit το τσιπ που χρησιμοποιήθηκε που κατά 99% θα είναι της Qualcomm.

[via zibri.org]

Σχολιασμός στο forum: Ο Zibri ξαναχτυπά με ενδείξεις για Qualcomm basebands στα νέα iDevices!

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags: ,
One Response to “Ο Zibri ξαναχτυπά με ενδείξεις για Qualcomm baseband στα νέα iDevices!”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by iPhoneHellas, Panos. Panos said: Ο Zibri ξαναχτυπά με ενδείξεις για Qualcomm baseband στα νέα iDevices! http://goo.gl/fb/68Fry […]