Εμπλοκή της Apple στην περίπτωση του χαμένου iPhone 5 (;)


By
Posted on Saturday September 3rd, 2011 / 09:00

Η περίπτωση του κλεμμένου πρωτότυπου iPhone 5 που δημοσιεύσαμε προχτές ήταν περίεργη από την αρχή. Μερικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κόλπο μάρκετινγκ είτε από μεριάς της Apple είτε από άλλους που ζητούν δημοσιότητα. Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία του CNET είχε κενά μιας και η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ισχυρίζεται ότι η Apple δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί τους αλλά ούτε και έγινε έρευνα σε κανένα σπίτι.

Νέο δημοσίευμα από την SFWeekly, ωστόσο, πάει ακόμα παραπέρα την ιστορία σύμφωνα με την οποία ο Calderon, ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έκλεψε το πρωτότυπο iPhone 5 και στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκε το σήμα, αναφέρει ότι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες εμφανίστηκαν στο σπίτι του με κάποιο σήμα και τον απείλησαν.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι αυτοί έψαξαν το σπίτι του Calderon, δεν βρήκαν τίποτα και του προσέφεραν $300 για την επιστροφή της συσκευής αφήνοντας και έναν αριθμό επικοινωνίας. Οι δημοσιογράφοι κάλεσαν τον αριθμό και ισχυρίζονται ότι απάντησε ο υπεύθυνος ερευνών της Apple και πρώην αρχιφύλακας στο San Jose, Anthony Colon. Το προφίλ του Colon στο Linkedin που επιβεβαιώνει ότι εργάζεται στην Apple δεν υφίσταται πλέον.

Προφανώς, δεν υπάρχει καμία απτή απόδειξη ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονταν για την Apple αλλά η ιστορία περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όπως φαίνεται.

U P D A T E

Η ιστορία καταντά λιγάκι γελοία. Νέο δημοσίευμα της SFWeekly τώρα αναφέρει ότι η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο όντως βοήθησε με τρία ή τέσσερα άτομα με πολιτικά δύο ερευνητές της Apple. Οι ερευνητές αυτοί (είτε εργαζόμενοι είτε ιδιωτικοί ντετέκτιβ που δουλεύουν για την Apple) είναι αυτοί που μπήκαν στο σπίτι του Calderon και όχι οι αστυνομικοί. Αυτό επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Calderon, o οποίος τώρα δηλώνει ότι τα δύο αυτά άτομα δεν δήλωσαν ξεκάθαρα ότι είναι αστυνομικοί αλλά είχε την εντύπωση. ΟΚ.

Σχολιασμός στο forum

[via 9to5Mac via SFWeekly]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.

Follow me on twitter and facebook

Tags: ,
One Response to “Εμπλοκή της Apple στην περίπτωση του χαμένου iPhone 5 (;)”

  1. […] περασμένη βδομάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Apple έχασε άλλο ένα πρωτότυπο iPhone σε μπαρ στο Σαν […]