Η Apple συνεχίζει να έχει τον έλεγχο επάνω στους παρόχους. Τι σημαίνει αυτό για τους κατόχους iPhone 5 στην Ελλάδα;


By
Posted on Saturday December 1st, 2012 / 10:15

iPhone 5 4G LTE

Το ότι η Apple έχει τεράστιο έλεγχο επάνω στους παρόχους των δικτύων κινητής τηλεφωνίας το γνωρίζαμε, από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του iPhone. Αυτό που μαθαίνουμε μέσα από πρόσφατο δήλωση της Swisscom στο Telecoms.com είναι πως ακόμα και η ενεργοποίηση της υποστήριξης LTE (4G) δικτύων στο iPhone 5 για τον εκάστοτε πάροχο, πιστοποιείται και αδειοδοτείται από την ίδια την Apple με την έκδοση ενός carrier update:

Apple only enables 4G access after testing their device on an operator’s live network.

Swisscom launched its LTE network this week although the iPhone 5 was not available as an LTE device at launch.

Apple will provide a software update in due course.

Η διαδικασία πιστοποίησης της Apple έχει ως στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ως προς τους κατόχους του iPhone 5. Αν το οποιοδήποτε δίκτυο LTE (4G) δεν “περάσει” τα τεστ της Apple, τότε πολύ απλά δεν θα παρέχεται το carrier update που θα ενεργοποιήσει την υποστήριξη του δικτύου στο iPhone 5.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέσα στους ερχόμενους μήνες αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στο θέμα της υποστήριξης του δικτύου LTE (4G) από το iPhone 5 στην χώρα μας με την Apple να αξιολογεί τα προσφερόμενα δίκτυα ελληνικών παρόχων δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.