Πρόγραμμα αντικατάστασης iPhone 5 με ελαττωματικό Sleep/Wake button. Τι ισχύει – Που πρέπει να απευθυνθείτε.


By
Posted on Tuesday May 6th, 2014 / 11:25

iPhone 5 sleep-wake button

Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με το πρόγραμμα αντικατάστασης iPhone 5 για όσες συσκευές διαθέτουν ελαττωματικά κουμπιού ύπνου/αφύπνισης (Sleep Button).

Τι ισχύει τελικά; Που πρέπει να απευθυνθείτε; Τι κινητό θα πάρετε πίσω; Το δικό σας επισκευασμένο; Ανακατασκευασμένο; Νέο σφραγισμένο;

O nsxbass του iPhoneHellas forum επικοινώνησε με την Infoquest, έλαβε τις απαντήσεις σε όλες τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί και σας παραθέτει τις απαντήσεις παρακάτω:

iPhone αγορασμένα από Ελλάδα:

Μιλώντας για αγορασμένα από Ελλάδα εννοούμε τις συσκευές που αγοράστηκαν από κάποιον ελληνικό πάροχο, που είχαν δηλαδή στο πίσω μέρος της συσκευασίας του αυτοκόλλητο ελληνικού παρόχου. Δεν είναι υποχρεωτικό να τα αγοράσατε από την Vodafone/Cosmote/Wind, ακόμα και τα καταστήματα ηλεκτρονικών τύπου Public κλπ εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία το iPhone μας είναι να δούμε το πίσω μέρος του κουτιού. Αν έχει ελληνικά γράμματα και περιγραφή, τότε θεωρείται “αγορασμένο από Ελλάδα”.

Αν λοιπόν το iPhone σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε θα απευθυνθείτε:

  • Στο σημείο όπου το αγοράσατε εάν βρίσκεστε στον πρώτο χρόνο της εγγύησης.
  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εάν έχετε κλείσει έναν χρόνο από την αγορά της συσκευής.Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτήν την περίπτωση η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς!

 

iPhone αγορασμένα από το εξωτερικό:

Όταν αναφερόμαστε σε iPhone αγορασμένα από εξωτερικό, δεν μιλάμε μόνο για ένα τηλέφωνο που αγοράσαμε εκτός Ελλάδας. Π.χ η μεγαλύτερη μερίδα καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας του Skroutz, εμπορεύεται iPhone παραεισαγωγής που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία το iPhone μας είναι να δούμε το πίσω μέρος του κουτιού. Αν ΔΕΝ έχει ελληνικά γράμματα και περιγραφή, τότε θεωρείται “αγορασμένο από το εξωτερικό”.

Αν λοιπόν το iPhone σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε θα απευθυνθείτε:

  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή στο σημείο από το οποίο το αγοράσατε εάν βρίσκεστε στον πρώτο χρόνο εγγύησης.
  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εάν έχετε κλείσει έναν χρόνο από την αγορά της συσκευής.Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτήν την περίπτωση η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς!

Στην ουσία εάν το κινητό σας βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της εγγύησης και δεν λειτουργεί το Sleep Button τότε απλά ενεργείτε σαν να μην υπάρχει το πρόγραμμα αντικατάστασης. Κάνετε χρήση της εγγύησης.

 

Ποιοι είναι οι εξουσιοδοτημένοι Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αντικατάστασης;

Η Infoquest για την Αθήνα (περιλαμβάνει και το κατάστημα iStorm στο Κολωνάκι και το iStorm στο Golden Hall) και το κατάστημα iStorm (πρώην Golden-i) στη Θεσσαλονίκη.

Για όσους βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη φαντάζομαι ότι σε όποια από τα δύο καταστήματα iStorm και να πάτε (Τσιμισκή ή Mediterranean Cosmos) δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τυπικά το Service έχει μεταφερθεί στο κατάστημα της Τσιμισκή αλλά πιστεύω ότι και στο Cosmos θα δεχτούν τη συσκευή σας.

 

Τι συσκευή θα πάρω; Καινούρια; Ανακατασκευασμένη; Μήπως θα επισκευάσουν απλά τη δικιά μου;

  • Εάν το τηλέφωνο βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της εγγύησης τότε θα γίνει κανονικά αντικατάσταση με ανακατασκευασμένο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα λάβετε ένα τηλέφωνο που έχει καινούρια μπαταρία, καινούριο εξωτερικό, καινούρια οθόνη. Είναι μία συσκευή που για τον Α ή Β λόγο επέστρεψε στο εργοστάσιο, λύθηκε το όποιο πρόβλημα είχε και στη συνέχεια αφού άλλαξαν τα όσα ανέφερα παραπάνω, ήρθε στα χέρια σας. Με δεδομένο ότι τα 5άρια είχαν θέμα τόσο με την μπαταρία όσο και με την εξωτερική βαφή, δε νομίζω ότι είναι καθόλου κακό deal το να πάρετε καινούρια μπαταρία και σασί μετά από 1 (το πολύ) χρόνο χρήσης!
  • Εάν το τηλέφωνο βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο της εγγύησης τότε θα γίνει απλά επισκευή του Home/Sleep Button. Θα πάρετε δηλαδή πίσω το τηλέφωνό σας στο οποίο απλά θα έχει αλλάξει το Home/Sleep Button (σχετικά με το αν η επισκευή θα γίνει στην Ελλάδα ή στην Ολλανδία όπως ακούστηκε, δεν δόθηκε σαφής απάντηση).

Σχολιασμός στο forum

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis

Tags:
Comments are closed.